Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ανακοινώσεις

Νέα:  
Περιορίστε τα αποτελέσματα με βάση αυτή τη θεματική ενότητα Κοινωνική Προστασία (50)
13-01-2021
ΠΡΟΣΟΧΗ / ΧΙΟΝΙΑΣ! Πώς να προστατευθείς από το κύμα κακοκαιρίας - Χρήσιμα τηλέφωνα και πληροφορίες - Αναλυτικός οδηγός
Σε επιφυλακή ο δήμος μας μετά τις προβλέψεις της EMY για χιονιά και μέχρι την ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων.

Για την εξυπηρέτησή σου όλα τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά για 24 ώρες το 24ωρο.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση και το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων, σε παρακαλούμε να μην διπλοπαρκάρεις.

08-01-2021
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Λόγω καλωδιακής βλάβης του ΟΤΕ, από έργα αερίου που γίνονται στην περιοχή πλησίον του Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, ΔΕΝ λειτουργεί η ηλεκτρονική αλληλογραφία όλων των υπηρεσιών του δήμου και η τηλεφωνία για τις υπηρεσίες του Δημαρχείου στο Πανόραμα.

Στο πλαίσιο αυτό προκειμένου να διατηρήσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα την εξυπηρέτηση των πολιτών τροποποιούμε προσωρινά τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών μέχρι διόρθωσης της βλάβης, για την οποία θα ενημερώσουμε τους πολίτες μας με νέα ανακοίνωση. Η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου που ακολουθεί προσαρμόστηκε στις οδηγίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Covid 19.

Σκοπός μας να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και των εργαζομένων μας αποφεύγοντας την ταυτόχρονη φυσική παρουσία των πολιτών στις υπηρεσίες του δήμου μας.
03-12-2020
Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) _ Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ υφιστάμενων επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΣΒΑΑ) Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε θέματα υπηρεσιών, τουρισμού, περιβαλλοντικής διαχείρισης, βιώσιμης ενέργειας, πράσινων και κοινωνικών συμβάσεων» ΚΩΔ. ΟΠΣ (MIS) 5035041.
H ανωτέρω Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ στα πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020».
Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους που κατοικούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας του Δήμου.


30-11-2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών στo πλαίσιo προστασίας της δημόσιας υγείας και προς το σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19 ενημερώνει ότι μέχρι και την 7-12-2020 η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά, ενώ φυσική παρουσία θα υπάρχει σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
30-11-2020
Απόφαση για αυτεπάγγελτες εκταφές στα κοιμητήρια της Δ.Ε. Πυλαίας
Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 13 του ενιαίου κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων (αυτεπάγγελτες εκταφές και την απόφαση του ΔΣ (306/20) και το υπ’ αριθμ. 44096/26-11-20 έγγραφο- εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής που ορίστηκε για αυτεπάγγελτες εκταφές στα κοιμητήρια της Δ.Ε Πυλαίας αποφασίζουμε την άμεση εκτέλεση των αυτεπάγγελτων εκταφών των κατωτέρω ενταφιασμένων.
25-11-2020
Η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. λόγω της μεγάλης προσέλευσης εθελοντών, στις 21/11, θα επαναληφθεί και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο ίδιο μέρος από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Περισσότερες από 154 συμμετοχές εθελοντών αιμοδοτών, 75 εθελοντικές συμμετοχές με προγραμματισμένο ραντεβού, 50 φιάλες αίματος και 24 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, ολοκληρωσαν τον πρώτο κύκλο προσφοράς στην Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.  στις 21/11 που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. λόγω της μεγάλης προσέλευσης εθελοντών,στις 21/11,  θα επαναληφθεί και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο ίδιο μέρος από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε προκαθορισμένα ραντεβού, όπως ορίζεται η διαδικασία με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ.  

24-11-2020
ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΡΩΜΑ – ORANGE THE WORLD 16ΗΜΕΡΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στο πλαίσιο της 16ήμερης παγκόσμιας εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πανοράματος, μέλος της Ελληνικής Σοροπτιμιστικής Ένωσης του Διεθνούς Σοροπτιμισμού – της μεγαλύτερης και ισχυρότερης παγκόσμιας οργάνωσης επαγγελματιών γυναικών, συμμετέχει ενεργά.


24-11-2020
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD
Σε διανομή προϊόντων θα προχωρήσει ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 στις Δ.Ε. Πανοράματος - Πυλαίας  και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 στη Δ.Ε. Χορτιάτη.
20-11-2020
ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΚ ΠΥΛΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2020
Σας γνωρίζουμε ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2020 και κατά τις ώρες 08.00΄ έως 14.30΄ έχει προγραμματισθεί Διακοπή Ρεύματος, στις περιοχές: ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΥΨΕΛΗ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΑΒ, ΠΥΛΑΙΑ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Η ανωτέρω διακοπή θα λάβει χώρα συγκεκριμένα, στους  καταναλωτές που βρίσκονται εκατέρωθεν της επέκτασης της οδού, Γ. Γεννηματά, από το ανάχωμα μέχρι τον οικισμό Κυψέλη. Στην περιοχή ΕΚΑΒ, Ιππικός όμιλος,  κτήμα Δέδα  κ.α. έως το CEDEFOP.
20-11-2020
Εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Νοεμβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. Μένουμε Ενεργοί
Η αιμοδοσία δεν σταματά, ακόμη και αυτές τις ημέρες, καθώς οι ανάγκες για αίμα εξακολουθούν να υπάρχουν και η καθημερινότητα των πολυμεταγγιζομενων ανθρώπων και των οικογενειών τους  είναι δύσκολη και ο φόβος πολλαπλάσιος. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό και συνιστάται η αιμοδοσία να πραγματοποιείται σε χώρους εκτός νοσοκομείων.  
Για δεύτερη χρονιά φέτος η ΧΑΝΘ ενεργοποιεί  άλλους 15  κοινωνικούς φορείς και όλοι μαζί συμπράττουν εν μέσω πανδημίας σε ένα σπουδαίο κοινωνικό εγχείρημα, την διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στη ΧΑΝΘ , το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 9.00 πμ – 2.00μμ, στις εγκαταστάσεις της.


19-11-2020
ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – COVID 19»
Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Εθελοντισμού καλεί όσους έχουν πληγεί από την πανδημία Covid 19 (αναστολή σύμβασης εργασίας, απόλυση κ.λ.π.) να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν στη διάθεση διατακτικών σούπερ μάρκετ για την κάλυψη εκτάκτων επισιτιστικών αναγκών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε Οικογένεια – Covid-19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος  Ν...
12-11-2020
Σχέδιο Δράσης COVID-19 Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Επικαιροποιημένο Σχέδιο Δράσης COVID-19 Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
06-11-2020
ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΚ ΠΥΛΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 08/11/2020
Σας γνωρίζουμε ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 08/11/2020 και κατά τις ώρες 08.00΄ έως 14.30΄  έχει  προγραμματισθεί  Διακοπή  Ρεύματος , στην περιοχή ΕΛΑΙΩΝΩΝ .
  Η ανωτέρω διακοπή θα λάβει χώρα συγκεκριμένα, στους  καταναλωτές που βρίσκονται εκατέρωθεν των οδών : ΔΑΣΥΛΙΟΥ, ΓΑΛΗΝΗΣ, ΑΡΙΑΔΝΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΗΣ, λόγω απαραιτήτων τεχνικών εργασιών που πρόκειται να εκτελεσθούν
23-10-2020
Σειρά μαθημάτων Πληροφορικής 2020
Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιατή και ο GreekLUG στα πλαίσια της εκπαιδευτικής και κοινωνικής δράσης, ανακοινώνουν την έναρξη δωρεάν σειράς μαθημάτων πληροφορικής με χρήση εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ. Η σειρά μαθημάτων, αφορά όσους έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού υπολογιστών και επιθυμούν να εισαχθούν στον κόσμο της πληροφορικής αλλά και να εκπαιδευτούν στην χρήση των κύριων καθημερινών εφαρμογών. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15/11/2020 και θα γίνονται σε ηλεκτρονική μορφή.

23-10-2020
Ανακοίνωση Λειτουργίας ΚΕΠ Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 29217 /19-10-2020 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΠ) Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ 22-10-2020.
19-10-2020
Λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το κοινό
Τι είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου; Είναι ένας ιός που μεταδίδεται κυρίως με τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού και μπορεί να προκαλέσει νόσο στον άνθρωπο και σε ορισμένα ζώα (π.χ. άλογα, πτηνά).   Γιατί λέγεται ιός του Δυτικού Νείλου; Ο ιός ονομάσθηκε έτσι γιατί αναγνωρίσθηκε για πρώτη φορά στην επαρχία του Δυτικού Νείλου στην Ουγκάντα το 1937.   Πώς μεταδίδεται η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου; Μολυσμένα κουνούπια: Ο κύριος τρόπος μετάδοση...
09-10-2020
Διενέργεια μετρήσεων κυκλοφοριακών δεδομένων σε οδούς του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στα πλαίσια του ΣΒΑΚ Πυλαίας - Χορτιάτη
Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, η ομάδα έργου καταγράφει τα χαρακτηριστικά των μετακινήσεων αυτοκινήτων και δίκυκλων στο σύνολο της πόλης. Οι μετρήσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης πραγματοποιούνται....
06-10-2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD
Σε διανομή προϊόντων θα προχωρήσει ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». Επισημαίνεται ότι προϊόντα θα παραλάβουν μόνο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)  που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους ότι επιθυμούν να παραλαμβάνουν προϊόντα του ΤΕΒΑ. Στη διανομή αυτή θα μοιραστούν είδη καθαριότητας (σκόν...
18-09-2020
Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων 19 Σεπτεμβρίου 2020
  
15-09-2020
Έγκριση της Έκθεσης πεπραγμένων και του διαχειριστικού Απολογισμού της Δομής «Κοινωνικό Παντοπωλείο» για το εξάμηνο από 6/08/2019 έως 5/02/2020.
Βρέθηκαν 822 εγγραφές, εμφανίζονται από 1 έως 20.Πρώτη Προηγούμενη 12345678 ΤελευταίαΣχέδιο Δράσης COVID-19Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
   
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
             
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT

Ανακύκλωση Δήμων Ανατολικής Θεσ/νίκης

Κουνούπια

Πρόγραμμα BabyArtist

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς