Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
22/07/2011
Δελτίο τύπου για Κλιματισμό Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Σε απάντηση του χθεσινού δημοσιεύματος για την έλλειψη εγκατάστασης κλιματισμού στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη και για την αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να δώσω στους πολίτες του δήμου την πλήρη εικόνα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα που έχει ως εξής:

Καταρχήν το κτίριο του δημαρχείου διαθέτει ολοκληρωμένο δίκτυο κλιματισμού (αεραγωγούς, σωληνώσεις, μονάδα ελέγχου κλπ ) που ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και ήταν ενσωματωμένο στη μελέτη κατασκευής του νέου δημαρχείου. Η μοναδική εκκρεμότητα από άποψης μηχανολογικού εξοπλισμού ήταν η προμήθεια του ψυκτικού μηχανήματος για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Ας μη ξεχνάμε πως πρόκειται για νέο κτίριο στο οποίο η εγκατάσταση των υπηρεσιών έγινε σταδιακά μόλις πριν λίγους μήνες.

Η εντολή του δημάρχου, από την αρχή του έτους, ήταν να ενταχθεί άμεσα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 και στον προϋπολογισμό η δαπάνη προμήθειας ψυκτικού μηχανήματος, ώστε να είναι σε πλήρη λειτουργία τη θερινή περίοδο, κάτι που έγινε. Συνεπώς οικονομικό πρόβλημα δεν υπήρχε σε καμιά περίπτωση. Είναι γνωστό ωστόσο πως, λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη, οι δήμοι της χώρας δεν κατάρτισαν προϋπολογισμό μέχρι τις 30/3/2011. Την 30η Μαρτίου, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση με την 122/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου! Από την ψήφιση του προϋπολογισμού και μετά ξεκίνησε μια γραφειοκρατική περιπέτεια για την προμήθεια ψυκτικού μηχανήματος, όπως προβλέπεται δυστυχώς από τις διατάξεις του Καλλικράτη, την οποία σας περιγράφω με τίτλους για την οικονομία του χώρου :

Σύνταξη  τεχνικών προδιαγραφών προμήθειας, (6 Μαΐου), Εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή για πίστωση ποσού 73.500 ευρώ και καθορισμό όρων διαγωνισμού (6 Μαΐου), απόφαση Οικονομικής Επιτροπής (12 Μαΐου), ανάρτηση της απόφασης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (19 Μαΐου), περιληπτική διακήρυξη διαγωνισμού, ανάρτησή της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δημοσίευσή της στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (27 Μαΐου), διενέργεια διαγωνισμού, έλεγχος δικαιολογητικών, σύνταξη πρακτικού και κοινοποίησή του στους διαγωνιζομένους (3 Ιουνίου), ΕΝΣΤΑΣΗ διαγωνιζομένου (6 Ιουνίου), γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού προς την Οικονομική Επιτροπή σχετικά με την ένσταση (9 Ιουνίου), απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ένσταση (16 Ιουνίου) και ανάρτησή της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (24 Ιουνίου), κοινοποίηση της απόφασης στον ενιστάμενο (28 Ιουνίου). Από 29 Ιουνίου μέχρι 13 Ιουλίου η Επιτροπή Διαγωνισμού περίμενε υποχρεωτικά ( άρθρο 16 παρ. 16.4 της διακήρυξης) την παρέλευση του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος (15 ημέρες) για την υποβολή ένστασης κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Στις 13 Ιουλίου έγινε το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς, συντάχθηκε το πρακτικό διαγωνισμού, έγινε εισήγηση στο δήμαρχο για την κατακύρωση του διαγωνισμού και βγήκε η σχετική απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 15 Ιουλίου.

Η παραπάνω σειρά των γεγονότων είναι πολύ ενδεικτική της μεγάλης γραφειοκρατίας που γνωρίζει καλά πλέον κάθε έλληνας πολίτης, ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως ο κ. Νυφούδης εμφανίζεται να καταγγέλλει μια διαδικασία στα στάδια της οποίας συμμετείχε ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου!!         

Νομίζω λοιπόν πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο δήμος μας και η αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας κινήθηκε όσο γρήγορα της επιτρέπουν οι διαδικασίες του νέου νόμου, τηρώντας δύο βασικές προϋποθέσεις : πρώτον, το νέο μηχάνημα να καλύψει τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων με βάση και την ιδιαιτερότητα της χρήσης φυσικού αερίου ως πηγής ενέργειας στο νέο δημαρχείο και δεύτερον, να προχωρήσει στη διαδικασία με διαφάνεια και νομιμότητα, όπως κάνει σε κάθε δημόσια προμήθεια. Η τοποθέτηση του ψυκτικού μηχανήματος βρίσκεται ήδη στην τελική φάση της διαδικασίας καθώς έχει επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου που θα το ολοκληρώσει στο προσεχές διάστημα.

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην εκφράσω τη δυσαρέσκεια και τη λύπη μου για την τακτική  του συναδέλφου κ. Νυφούδη να καταγγέλλει γενικά και ατεκμηρίωτα γεγονότα που όφειλε να γνωρίζει, να εκφράζεται με διάθεση ειρωνείας για το νέο δημαρχείο που αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα υπερσύγχρονο κτίριο κτήμα όλων των πολιτών του δήμου και να εκμεταλλεύεται ένα μεμονωμένο ανθρώπινο περιστατικό αδιαθεσίας ως ευκαιρία για να αντιπολιτευθεί! Κρίμα!!

Ευχαριστώντας για τη δημοσίευση
Με τιμή       
Γεώργιος Τσίγκρος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας

του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

     
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς

Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
         
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς