Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Αλάτι για τα χιόνια;  600 χλμ. μακριά και μετά τις 3, «κλειστόν»!
08/02/2012
Αλάτι για τα χιόνια; 600 χλμ. μακριά και μετά τις 3, «κλειστόν»!
Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη καταγγέλλει τις ιστορίες τρέλας του ελληνικού κράτους

Αν αναρωτηθεί ένας πολίτης από που προμηθεύεται ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη (όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της Θεσσαλονίκης) το αλάτι που ρίχνει στους δρόμους όταν χιονίζει, η απάντηση είναι ... 600 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα από το Δήμο, στο χωριό Μέση της Κομοτηνής !!!

Αυτή είναι η απόσταση που χρειάζεται να καλύψουν τα φορτηγά του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη προκειμένου να προμηθευτούν αλάτι από τις Ελληνικές Αλυκές, την ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου, η οποία βρέχει ... χιονίζει, δουλεύει μέχρι τις 3 το μεσημέρι (!!), σε αντίθεση προφανώς με τα «κορόιδα» των δημοτικών υπηρεσιών του δήμου, το δήμαρχο  και τους αντιδημάρχους που όταν χιονίζει ή υπάρχουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο.  Όπως επιβάλλει άλλωστε το καθήκον αλλά αξιώνει και η πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη σε επιστολή του, μεταξύ άλλων αποδεκτών, και προς τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης  καταγγέλλει το πρόβλημα ομαλής τροφοδοσίας  του Δήμου εξαιτίας της απαράδεκτης τακτικής της πολιτείας και συγκεκριμένα των Ελληνικών Αλυκών, του μοναδικού προμηθευτή αλατιού, να λειτουργεί με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας αδιαφορώντας για το αν και πότε θα χιονίσει και πόση ταλαιπωρία και κινδύνους θα υποστούν χιλιάδες έλληνες πολίτες, επειδή το ... μαγαζί κλείνει στις 3 (!!). Χωρίς αυτοί που έχουν τα κλειδιά να ενδιαφέρονται για την αγωνία των συμπολιτών τους, ούτε ασφαλώς και για το ότι θα πουλήσουν χιλιάδες τόνους αλατιού εισπράττοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λογαριασμό του δημοσίου.  

Ασφαλώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πως σε έκτακτες συνθήκες υπάρχουν έκτακτα ωράρια. Επίσης δεν αντιλαμβάνονται πως η προμήθεια σε αλάτι, όσος σχεδιασμός και αν υπάρξει, είναι αδύνατο να προβλεφθεί, αφού εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια της χιονόπτωσης. Πράγμα που επιβάλλει οι Ελληνικές Αλυκές να είναι «ανοιχτές» (!!) ώστε κάθε δήμος να μπορεί να τροφοδοτείται διαρκώς με τις αναγκαίες ποσότητες αλατιού. Μόνο το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη «έριξε» στους δρόμους περισσότερους από 600 (!!) τόνους αλάτι, προστατεύοντας πολίτες και οδηγούς από κινδύνους και σοβαρά ατυχήματα. Και θα συνεχίσει να το πράττει. Είναι όμως σύμπτωμα παρακμής, να υπάρχει ένας στόλος 18 μηχανημάτων αποχιονισμού και έργου, μια τιτάνια ανθρώπινη προσπάθεια και ένα πρόθυμο προσωπικό σε διαρκή ετοιμότητα μέρα νύχτα και η μάχη με τα χιόνια να κρίνεται μπροστά στην κλειστή πόρτα του ελληνικού κράτους!
Δείτε παρακάτω το κείμενο της επιστολής του δημάρχου:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                       Πανόραμα, 07-02-2012
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ        
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δ/νση: Απ.Σαμανίδη 21
ΤΚ: 55236,  Πανόραμα  
Τηλ.: 2313301005
Φαξ : 2310345981
e-mail: dimarhos.panorama@pilea-hortiatis.gr


ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ
- ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 1, ΑΘΗΝΑ,
-ΜΕΣΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ κ.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΚΟΛΑΚΗ
2. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΘΥΜΙΟ ΣΩΚΟ
3. ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
κ. ΣΙΜΟ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ
4. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑΣ  ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ κ.ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΑΚΕΛΑ

                                        
ΘΕΜΑ: «Ομαλή τροφοδοσία αλατιού για χιονοπτώσεις»

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, αποτελείται από τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Πανοράματος, Πυλαίας, Ασβεστοχωρίου, Εξοχής, Φιλύρου και Χορτιάτη, οι οποίες ως επί το πλείστον αποτελούν ορεινές περιοχές με έντονα φαινόμενα χιονοπτώσεων, ενώ λόγω αδυναμίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε αναλάβει και τον αποχιονισμό του περιφερειακού οδικού δικτύου Πυλαίας-Πανοράματος-Χορτιάτη-Νοσοκομείου Παπανικολάου-Ασβεστοχωρίου-Φιλύρου.
Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες, βρεθήκαμε στην ανάγκη να προμηθευτούμε σταδιακά από την εταιρία σας ποσότητα αλατιού άνω των 600 τόνων, που όμως δεν είναι επαρκής εφόσον τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το επόμενο δεκαήμερο.
Θεωρούμε παράδοξο και απαράδεκτο για την Ελληνική Πολιτεία να έχουμε ενεργό στόλο 18 αποχιονιστικών μηχανημάτων, μηχανημάτων έργου (φορτωτές) και ανθρώπινο δυναμικό και να αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία αλατιού. Τα προβλήματα αυτά προκύπτουν:

• Από το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να προμηθευτούμε αλάτι (ΆΚΟΥΣΟΝ-ΆΚΟΥΣΟΝ!) από την Νέα Κεσσάνη Ξάνθης, μία απόσταση με επιστροφή άνω των 500 χλμ. από το Δήμο μας και τώρα από τη Μέση Κομοτηνής, όπου η απόσταση αγγίζει τα 600 χλμ. με επιστροφή από την έδρα του Δήμου μας!

• Ενώ με αξίωση της Πολιτείας αλλά και δική μας υπευθυνότητα, οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε λειτουργία όλο το 24ωρο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στα επανειλημμένα αιτήματά μας για παράταση του ωραρίου λειτουργίας σας ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μας για προμήθεια αλατιού, δεδομένης και της υφιστάμενης απόστασης που πρέπει να διανύσουμε, μας δηλώνετε ότι το ωράριο είναι 7:00 έως 15:00  καθημερινά!!!

Ανεξάρτητα από τη δυσλειτουργία όλης αυτής της παραδοξότητας που αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και τους κινδύνους στους οποίους υποβάλλονται οι οδηγοί μας για να εκτελέσουν αυτά τα δρομολόγια σε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες σας καλούμε:

ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 7-2-2012 ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΛΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΕ ΑΛΑΤΙ!

Σχετικά σας γνωρίζουμε ότι την ώρα 13:00 μμ. δέκα (10) οχήματα-φορτηγά του Δήμου μας βρίσκονται καθ’ οδόν για την προμήθεια αλατιού, γεγονός που γνωρίσαμε τηλεφωνικά στην υπεύθυνη της εταιρίας σας κ. Αγγελική Κάππα η οποία με συνέπεια και υπευθυνότητα υποσχέθηκε κάθε συνεργασία για το κοινό καλό και προθυμοποιήθηκε να συνδράμει στην ομαλή τροφοδοσία των φορτηγών του δήμου μας.

Σας ζητούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως κάθε σχετική ενέργεια σας και είμαι προσωπικά στη διάθεσή σας, τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου μας,  για οτιδήποτε σχετικό, καθόσον κοινός στόχος όλων μας είναι η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων.

        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςT35

Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
           
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
                         
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Πρόγραμμα BabyArtist

Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς