Λεύκωμα του Δήμου
 
Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Στο ΦΕΚ το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πυλαίας - Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Εργαλείο νοικοκυριού και ανάπτυξης για την Πυλαία. Δικαίωση σοβαρής προσπάθειας χρόνων για τη δημοτική μας Αρχή»
14/06/2017
Στο ΦΕΚ το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πυλαίας - Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Εργαλείο νοικοκυριού και ανάπτυξης για την Πυλαία. Δικαίωση σοβαρής προσπάθειας χρόνων για τη δημοτική μας Αρχή»
Το πράσινο φως για το νοικοκύρεμα, την περαιτέρω ανάπτυξη, την αύξηση της επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, την ένταξη οικοπέδων στο σχέδιο πόλεως και την επίλυση προβλημάτων στη χρήση γης που εκκρεμούσαν επί δεκαετίες «άναψε» μετά από μία μακρά και χρονοβόρα διαδικασία για την ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας. Τις ευνοϊκές εξελίξεις σηματοδοτεί η  δημοσίευση στο ΦΕΚ (Τεύχος 123/09-06-2017) της Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που καθορίζει ουσιαστικά το αναπτυξιακό μέλλον της ευρύτερης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς στη μελέτη εντάσσεται το παραλιακό μέτωπο και επιπλέον οι  περιοχές όπου δραστηριοποιούνται ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εμπορικά κέντρα, και μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων.

«Μετά από μία επίπονη, χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία που ξεκίνησε το 2004, φτάσαμε επιτέλους στο αίσιο αποτέλεσμα με την τελική  δημοσίευση της σχετικής μελέτης στο ΦΕΚ. Αναφερόμαστε σε μία τεράστια σε έκταση περιοχή -ουσιαστικά για την ‘πυρίκαυστη’ ζώνη ανάπτυξης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης- στη γεωγραφική επικράτεια της οποίας μπαίνουν πλέον κανόνες και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο μπορεί να γίνει εφαλτήριο ανάπτυξης για τον δήμο μας, αλλά δεν πανηγυρίζουμε, σηκώνουμε τα μανίκια για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια και να ανταποκριθούμε στην πολύ δουλειά που μας περιμένει» σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Μεταξύ άλλων με την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως επισημαίνει ο κ. Καϊτεζίδης:
· Ανάβει το «πράσινο φως» για την πλήρη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου ολόκληρης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς για πρώτη φορά καθορίζονται οι χρήσεις γης στο άναρχο έως σήμερα τοπίο.
· Ανοίγει ο δρόμος για τακτοποίηση παλιών εκκρεμοτήτων με αλλαγές στη χρήση γης που αφορούν περιοχές στο κέντρο της Πυλαίας, καθώς επίσης για τυχόν επεκτάσεις και για την ένταξη οικοπέδων εντός σχεδίου πόλης, εξέλιξη που ενδιαφέρει μεγάλο αριθμό δημοτών
· Αναδιαμορφώνονται ή επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες οι γενικοί όροι χρήσης γης σε ολόκληρη την Πυλαία. Με βάση την εν λόγω μελέτη μπαίνει τάξη, ενώ εξειδικεύονται και γίνονται ορθολογικοί οι όροι χρήσης για τα οικόπεδα και τις εκτάσεις γης που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης.
· Εντάσσονται στο σχέδιο πόλης 1000 στρέμματα.
 Πιο αναλυτικά οι βασικές επιλογές του νέου σχεδίου είναι:
· Ορίζονται οι προς πολεοδόμηση Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης, οι οποίες μαζί με τις ήδη πολεοδομημένες περιοχές θα αποτελούν τις βάσεις ενός  οργανωμένου σχεδίου για τις οικιστικές-αστικές-παραγωγικές ζώνες.
· Εντάσσονται στο σχέδιο δύο περιοχές συνολικής έκτασης 1.000 στρεμμάτων «κεντρικών αστικών λειτουργιών και εξυπηρέτησης αστικού πληθυσμού», που βρίσκονται στο νότιο παραλιακό τμήμα του Δήμου μας, με στόχο την οργανωμένη και ορθολογική λειτουργία της ευρύτερης παραλιακής ζώνης. Η ένταξη σε σχέδιο των προτεινόμενων περιοχών θα συμβάλει στην αξιοποίηση σημαντικών πόλων αναφοράς που σταδιακά κατέληξαν ανενεργοί, όπως η ΒΙΑΜΥΛ, η ΦΙΛΚΕΡΑΜ και η Siemens. Επιπλέον θα συμβάλλει στην αναδιοργάνωση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Πυλαίας, σημαντικού παράγοντα ανάπτυξης για το δήμο.
· Ορίζεται ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας το τμήμα του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου που εμπίπτει εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας. Έτσι προστατεύεται απόλυτα το δάσος του Σέιχ Σου, που αποτελεί πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη της Θεσσαλονίκη.
· Αλλάζουν οι χρήσεις γης στους κεντρικούς δρόμους της Πυλαίας που για δεκαετίες ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους. Έτσι όλοι οι κεντρικοί – εμπορικοί δρόμοι χαρακτηρίζονται ως περιοχές «γενικής κατοικίας» αντί «αμιγούς κατοικίας» που ίσχυε έως σήμερα και αποτελούσε τροχοπέδη ανάπτυξης αλλά και αξιοποίησης σημαντικών περιουσιακών στοιχείων των δημοτών.

 Για απόλυτη δικαίωση των μακροχρόνιων προσπαθειών του δήμου έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει γι’ αυτήν την ιστορική, όπως αποκάλεσε, στιγμή όλους τους άμεσους συνεργάτες του στο δήμο, τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών, τους δημοτικούς συμβούλους, τους διευθυντές και τους αρμόδιους τεχνικούς των υπηρεσιών αλλά και το μελετητικό γραφείο για την πολύτιμη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της προσπάθειας.
 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς

Smart City

Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

γραμμή επικοινωνίας της γυναίκας

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Αναζήτηση Προσωπικού

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
             
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                         
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT