Λεύκωμα του Δήμου
 
Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το περιβάλλον επίκεντρο της δημοτικής μας δράσης» - Ομιλία στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
12/07/2017
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το περιβάλλον επίκεντρο της δημοτικής μας δράσης» - Ομιλία στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
Με τη διαπίστωση ότι ανθεκτικές και βιώσιμες μπορούν να είναι οι κοινωνίες όταν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία μέσω στρατηγικού σχεδιασμού ολοκληρώθηκε το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο οποίο συμμετείχε και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.
 
Στις εργασίες του συνεδρίου που πλαισιώθηκαν από τέσσερα στρογγυλά τραπέζια με ευρεία θεματολογία, συμμετείχαν συνολικά 182 εκπρόσωποι δήμων πανελλαδικά από όλα τα σημεία της χώρας. Συγκεκριμένα το πρώτο αφορούσε στη βιώσιμη Ανάπτυξη και Υγεία, στο οποίο τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των δήμων παρουσιάζοντας τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και γιατί υιοθετούνται από τις υγιείς πόλεις στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι στο πλαίσιο του οποίου δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν καλές πρακτικές των Δήμων συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις Πολιτικές Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων σχετικά με την Υγιή Γήρανση, την Ψυχική Υγεία, τη Φυσική Άσκηση και τη Διατροφή. Πλούσια ήταν η θεματολογία και στο τρίτο στρογγυλό τραπέζι με κύριο σημείο αναφοράς την Πρόληψη και την αγωγή υγείας στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου, καθώς και η σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας στην υπηρεσία της υγείας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο τελευταίο τραπέζι με τίτλο Δημοτικές δομές υγείας και κοινωνικής στήριξης  παρουσιάστηκαν προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις, η δημιουργία δικτύου φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και ο ρόλος της εθελοντικής εργασίας στις υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης των Ο.Τ.Α.
 
Κατά την τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου και της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος  Πατούλης αναφέρθηκε στη διεθνή εμπειρία από τα ανεπτυγμένα κράτη όπου η ανάπτυξη και ο έλεγχος της ΠΦΥ έχει ανατεθεί σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον ο κ. Πατούλης κατά την ομιλία του προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις για το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η ΠΦΥ σε επίπεδο Δημοτικών Δομών, πρόσβασης πολιτών και διαφοροποίησης των υπηρεσιών, καθώς και παρέθεσε βασικές οικονομικές αρχές για την ΠΦΥ.  
 
Στην ανάγκη οι πολίτες να αλλάξουν στάση ζωής, να σκέπτονται, να ενεργούν και να ζουν οικολογικά, αναφέρθηκε από τη μεριά του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.  «Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη είναι σταθερά προσανατολισμένος σε πολιτικές και πρωτοβουλίες για το περιβάλλον. Πλέον δεν υπάρχει πολιτική στο δήμο μας που να μην περνάει πριν την υιοθέτησή της από ένα οικολογικό φίλτρο» τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
 
«Έχουμε συνυπογράψει το Σύμφωνο των Δημάρχων 2000 ευρωπαϊκών πόλεων για την μείωση του CO2  (διοξειδίου του άνθρακα)  κατά 20% μέχρι το 2020. Είμαστε από τις πρώτες βιώσιμες πόλεις στην Ελλάδα. Εφαρμόζουμε το σύστημα πράσινων προμηθειών Grasp για τις προμήθειες στον δήμο μας. Εκτελούμε περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις σε σχολεία και δημοτικές υποδομές, σε βιοκλιματικές πλατείες και τα πάρκα. Κάνουμε ανακύκλωση και κομποστοποίηση με επιτυχία. Έχουμε το περιβάλλον στη βάση κάθε μας πολιτικής». Και κατέληξε: «Οι πρωτοβουλίες για το περιβάλλον κάποτε ήταν θεωρητικές και αφορούσαν μια μακρινή εποχή σήμερα όμως είναι πραγματικότητα και εκφράζουν την αγωνία.  Ο πλανήτης μας είναι στα όριά του. Για αυτό και η αδιαφορία δεν μπορεί να είναι πλέον στάση ζωής». 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςSmart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
   
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
             
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.


Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς