Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Εγκαινιάστηκε το 2ο ΚΑΠΗ Πυλαίας, ένα κόσμημα για την τρίτη ηλικία
09/04/2012
Εγκαινιάστηκε το 2ο ΚΑΠΗ Πυλαίας, ένα κόσμημα για την τρίτη ηλικία
Το 2ο ΚΑΠΗ Πυλαίας, ένα κόσμημα για όλη τη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε την Κυριακή 8 Απριλίου και επίσημα προς τους πολίτες της τρίτης ηλικίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε το μεσημέρι ο αρμόδιος υφυπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, παρουσία πλήθους κόσμου, που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πιο σύγχρονο ΚΑΠΗ της χώρας.

Το Κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα (συμβολή των οδών Σταγειρίτη και 17ης Νοεμβρίου) προσφέρει ιδανικές χωροταξικές συνθήκες και εύκολη προσβασιμότητα, καθώς είναι άμεσα προσβάσιμο στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Διαθέτει όμορφη, λιτή και σύγχρονη αισθητική. Η συνολική του έκταση είναι 1.100 τ.μ. και εκτείνεται σε 5 κτιριακά επίπεδα. Στους χώρους του φιλοξενεί γυμναστήρια, φυσιοθεραπευτήρια, αίθουσα εργασιοθεραπείας, αποδυτήρια, ιατρείο και οδοντιατρείο, χώρους υγιεινής, εντευκτήριο και κυλικείο, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γραφεία νοσηλεύτριας και κοινωνικών λειτουργών και άνετους εξωτερικούς χώρους.

Το έργο ολοκληρώθηκε στην ώρα του (μέσα στο 2011), δίχως οικονομικές υπερβάσεις στο κόστος του και το κυριότερο εξοφλήθηκε με την παράδοσή του.  Ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το πρώην δήμαρχο Πυλαίας Βασίλη Καρτάλη και τη διοίκησή του, υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τη νέα διοίκηση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, και το χαίρονται ήδη οι συμπολίτες μας.
Σημαντικό οικονομικό στοιχείο για το έργο είναι και το γεγονός ότι από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου ΚΑΠΗ ο δήμος εξοικονομεί 36.000 ευρώ ετησίως, καθώς τόσο ήταν το συνολικό κόστος των 5 μισθωμάτων που νοίκιαζε ο δήμος για τις υπηρεσίες που σήμερα λειτουργούν εντός του κτιρίου.
Οπως σημείωσε στο ομιλία του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης η κατασκευή του ΚΑΠΗ Πυλαίας αποτελεί ένα ακόμη παζλ στην εικόνα μιας άλλης Ελλάδας, που δημιουργείται στο δήμο. «Μιας Ελλάδας σοβαρής και νοικοκυρεμένης, που έχει σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στις δημόσιες υποσχέσεις, που τηρεί τα χρονοδιαγράμματα και τιμά τη σχέση της με τους πολίτες», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη. Ο κ. Καϊτεζίδης ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία της διοίκησης και του Προέδρου Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΚΕΚΠΑΠ) Ηρακλή Τιτόπουλου ξεκινά στο άμεσο μέλλον ένα πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης σπιρομέτρησης προς όλα τα μέλη του κέντρου.
 
Ο κ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι ήρθε στα εγκαίνια και ως αρμόδιος υφυπουργός αλλά κι ως δημότης του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου και ανήκει, σημείωσε ότι όσοι έχουν διακονίσει την ελληνική δημόσια διοίκηση «ξέρουν ότι έργα σαν το ΚΑΠΗ Πυλαίας είναι σπάνια. Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν. Μπράβο από καρδιάς και μακάρι όλη η ελληνική διοίκηση να δούλευε όπως εσείς. Εργα σαν αυτό δείχνουν κάτι πολύ ουσιαστικό για αυτές τις δύσκολος στιγμές που περνάμε. Την πρόνοια στην πράξη που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πρόνοια στη ζωή». Τέλος απαντώντας στο αίτημα του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη για τον περαιτέρω εξοπλισμό του ΚΑΠΗ σημείωσε: «Δήμαρχε, ευχαριστώ. Το γεγονός ότι τέσσερεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές μου τίθενται αιτήματα σημαίνει εμπιστοσύνη. Να είστε βέβαιος ότι θα την τιμήσω στο ακέραιο».

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Πυλαίας και χορούς από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα του ΚΑΠΗ Πυλαίας και του Συλλόγου Μαλακοπής «Ο Φιλάρετος». Τη δοξολογία τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Δημήτριος από τον Προφήτη Ηλία και ο Πατέρας Χρήστος από τον Άγιο Χριστόφορο, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του ΚΕΚΠΑΠ  Ηλίας Λυρούδης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη τίμησε για τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του έργου τον πρώην δήμαρχο Πυλαίας Βασίλη Καρτάλη και τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας Ευθύμιο Αξιλιθιώτη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης καθώς και πλήθος κόσμου.
       

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςSmart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                     
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς