Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 
Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ακόμη πιο όμορφη η Πυλαία μας. Δίνουμε ποιότητα στην αστική αισθητική» - Δύο νέα έργα ανάπλασης προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων
27/06/2018
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ακόμη πιο όμορφη η Πυλαία μας. Δίνουμε ποιότητα στην αστική αισθητική» - Δύο νέα έργα ανάπλασης προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων
To «πράσινο φως» για δύο πολύ σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 3 εκ ευρώ που προβλέπουν τη δημιουργία, ανάπλαση και διαμόρφωση πυρήνων πρασίνου, ενώ η υλοποίηση τους θα αλλάξει εντυπωσιακά την σημερινή όψη της Πυλαίας, έδωσε η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Τα δύο έργα (στην περιοχή Δελφών και στην Αγία Γλυκερία, περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2014-2020 «Κεντρική Μακεδονία» και στον άξονα προτεραιότητας για την «Προστασία του Περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

Την ικανοποίησή του για την έγκριση των έργων εξέφρασε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνοντας ότι «με την πρόταση μας αυτή που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια κυριολεκτικά αλλάζουμε την όψη της Πυλαίας σε δύο περιοχές που χρειαζόταν άμεσες παρεμβάσεις και δίνουμε ποιότητα στην αστική αισθητική. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα δύο έργα θα ολοκληρωθούν με την υποστήριξη ευρωπαϊκών πόρων και χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ από τα δημοτικά μας κονδύλια».

Επιπλέον προσθέτει: «Ο γενικός μας στόχος όπως προβλέπεται και από τη σχετική μελέτη είναι η ανάπλαση της περιοχής, η βελτίωση της υποδομής και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων ώστε έτσι να αναβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Να σημειωθεί ότι η μελέτη μας προβλέπει τη δημιουργία ζωνών κίνησης περιπατητών, περιοχές στάσης-ανάπαυσης εξασφαλίζει επαρκές επίπεδο ποιότητας και αποτελεσματικότητας του αστικού εξοπλισμού, αλλά και τη συνεχή και άνετη κίνηση των περιπατητών -συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ- από τα πεζοδρόμια εντός των χώρων πρασίνου».

Πιο αναλυτικά τα δύο έργα που εγκρίθηκαν προβλέπουν:
  • «Διαμόρφωση χώρων πρασίνου στην επέκταση Πυλαίας (περιοχή Δελφών)», έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.  Η συνολική περιοχή παρέμβασης είναι 13.455 τ.μ. και βρίσκεται στην περιοχή επέκτασης της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας, μεταξύ του παλιού οικισμού Πυλαίας, επί της οδού Δελφών -έως την οδό Παύλου Μελά- που ενώνει την οδό Εγνατία με την οδό Πρασακάκη και συνορεύει ανατολικά με την περιφερειακή οδό με έξοδο προς αυτή. Προβλέπεται η κατασκευή διαδρομών, χώρου Παιδικής Χαράς και χώρων ανάπαυσης πεζών με διαφορετικά υλικά δαπεδοστρώσεων και εμφανή διαχωρισμό τους σε πρωτεύουσες και δευτερεύουσες διαδρομές. Η εναλλαγή χαμηλής φύτευσης (γρασίδι, θάμνοι) και δέντρων και η ελεύθερη χωροθέτηση τους, θα συνδυαστούν με τα στοιχεία αστικού εξοπλισμού και διαδρομών, ώστε να δημιουργηθεί μια ευχάριστη ζώνη πρασίνου-πάρκων μέσα στον αστικό ιστό. Το έργο προβλέπεται να πλαισιωθεί με εξοπλισμό που περιλαμβάνει καθιστικούς πάγκους, κάδους απορριμμάτων, εξωτερικές κρήνες πόσιμου νερού και επίστυλα φωτιστικά.
  • «Διαμόρφωση πλατείας στο ΟΤ Γ646 (Αγ. Γλυκερία)» έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.547.000 ευρώ. Η συνολική περιοχή παρέμβασης, 3.013,55 τμ. είναι ιδιοκτησίας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, βρίσκεται στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας και περικλείεται από τις οδούς Γ. Σεφέρη και Κ. Βάρναλη και τους πεζοδρόμους Α. Παπαδιαμάντη και Γ. Ρίτσου. Το έργο αποσκοπεί στην ανάδειξη της πλατείας ως ολοκληρωμένης εικόνας αστικού χώρου συνάθροισης κοινού, πρασίνου, ημερήσιας αναψυχής και φιλοξενίας εκδηλώσεων (Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά, πανηγύρια ή άλλες οργανωμένες εορτές, ή και έκτακτα), με διαμορφωμένες προσβάσεις που καθιστούν όλα τα σημεία φιλικά στους χρήστες.  Η αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνει: κατασκευή πεζοδρομίων των οδών Βάρναλη και Σεφέρη και επιπλέον τη διαμόρφωση δύο κεντρικών χώρων συνάθροισης κοινού που αναπτύσσονται σε δύο πλατώ, τριών εισόδων, ραμπών και σκαφών με κεραμικούς κυβολίθους, ράμπας ενοποίησης των δύο κύριων πλατώ, εσωτερικών διαδρομών περιπάτου, θέσεων ανάπαυσης με την κατασκευή σκιασμένων με πέργκολες και δένδρα καθιστικών, καθώς επίσης δημιουργία δροσερού μικροκλίματος με την κατασκευή τεσσάρων (4) κινστερνών (δεξαμενών) και τέλος φύτευση δέντρων και θάμνων ώστε να δημιουργούνται φράχτες προστασίας και να οργανώνονται οριοθετημένες περιοχές.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςSmart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
         
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
             
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς