Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
2 νέα βραβεία για τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στα φετινά Best City Awards - Βραβεύτηκαν Καλές Πρακτικές ανάμεσα όλους τους δήμους της χώρας
03/12/2018
2 νέα βραβεία για τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στα φετινά Best City Awards - Βραβεύτηκαν Καλές Πρακτικές ανάμεσα όλους τους δήμους της χώρας
Με 2 βραβεία τιμήθηκε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στη φετινή τελετή απονομής των Best City Awards, επιβεβαιώνοντας ότι πρωταγωνιστεί σε θέματα αστικών αναπλάσεων και εξοικονόμησης ενέργειας. Ο σημαντικός θεσμός καταγράφει και επιβραβεύει εξαιρετικές πρακτικές ανάμεσα σε όλους τους δήμους, αλλά και τις περιφέρειες της χώρας μας, πολλές από τις οποίες είναι πρωτοπόρες και για τα ευρωπαϊκά ακόμη δεδομένα.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη βραβεύθηκε όχι σε μία αλλά σε δύο εφαρμογές του, που αφορούσαν στις υποδομές και την αστική ανάπλαση, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας, όπου κέρδισε ένα χρυσό και ένα αργυρό βραβείο, ενώ είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που κερδίζει  υψηλές διακρίσεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό!

Να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση σε κάθε κατηγορία πραγματοποιείται μέσω online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία προκύπτουν από τον μέσο όρο βαθμολογίας που συγκεντρώνει η κάθε υποψηφιότητα. Οι υψηλότερες κατηγορίες βραβεύονται με το χάλκινο (bronze), αργυρό (silver) και χρυσό (gold) βραβείο.

Οι φετινές βραβεύσεις των Best City Awards έγιναν την Πέμπτη το βράδυ, στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων και αφορούσαν σε δύο ρηξικέλευθες και καινοτόμες πρωτοβουλίες του δήμου.
  • Η πρώτη, που έλαβε το χρυσό βραβείο, έχει να κάνει με τη διαχείριση ενέργειας και στοχεύει στην βελτιοποίηση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας σε δημοτικά κτίρια. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Greensoul», που έχει ως στόχο να πετύχει τη μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημόσια κτίρια, με την χρήση συσκευών με οικολογική συνείδηση. Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο υλοποιείται ήδη πιλοτικά σε έξι δημοτικά κτίρια,  εφαρμόζεται μια διπλή στρατηγική: αυξάνεται η ευαισθητοποίηση των χρηστών, ώστε να αλλάξουν τις ενεργειακά καταναλωτικές τους συνήθειες και ταυτόχρονα εισάγει νοημοσύνη στις συσκευές, ώστε να είναι εφικτό να αποφασίζουν αυτόνομα για την κατάσταση λειτουργίας τους με γνώμονα τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης.
  • Η δεύτερη πρόταση, που έλαβε το αργυρό βραβείο, αφορά στην κατηγορία υποδομές και αστική ανάπλαση και πιο συγκεκριμένα στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου και τη διαμόρφωση της πλατείας Αγίας Γλυκερίας στην Πυλαία. Το έργο αφορά στην ολική ανάπλαση οικοδομικού τετραγώνου συνολικού εμβαδού 3.014 τ.μ. στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα και τη διαμόρφωσή του σε χώρο πλατείας ως ολοκληρωμένης εικόνας αστικού χώρου συνάθροισης κοινού, πρασίνου, ημερήσιας αναψυχής και φιλοξενίας μικρής κλίμακος εκδηλώσεων, με κύριο χαρακτηριστικό την προσβασιμότητα όλων και ειδικό σχεδιασμό για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από άνοια.
Τη βαθιά του ικανοποίηση για τις δύο νέες τιμητικές διακρίσεις που πέτυχε ο δήμος  εξέφρασε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος και παρέλαβε τα βραβεία.

«Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Best City Awards για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν με αυτές τις διακρίσεις. Τα βραβεία αυτά που έρχονται για τον δήμο μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελούν τις καλύτερες αποδείξεις ότι ανταποκρινόμαστε στο αίτημα της κοινωνίας για σύγχρονες και κοινωνικά ανθρώπινες αστικές αναπλάσεις, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτήρια. Σε εποχές όπου το κράτος περικόπτει δραματικά τις επιχορηγήσεις προς την αυτοδιοίκηση, εμείς πρωταγωνιστούμε στην υλοποίηση έργων υποδομής και σε πράσινες πρωτοβουλίες», σημείωσε μετά τις βραβεύσεις ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και δήμοι από όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι τα βραβεία τελούν υπό την Τιμητική Υποστήριξη του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, του Ελληνικού Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, του Ελληνικού Υδατικού Συνδέσμου και της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Να θυμίσουμε ότι στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση  ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη είχε βραβευτεί με τρεις διακρίσεις που αφορούσαν α) στην ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας εγγράφων στις δημοτικές υπηρεσίες και τη μείωση της γραφειοκρατίας β) στην υλοποίηση συστήματος τηλεπαρακολούθησης για υποστήριξη μοναχικών ηλικιωμένων δημοτών και γ) στην υλοποίηση συστήματος τηλεϊατρικής για ιατρικές εξετάσεις δίχως να χρειάζεται η μετακίνηση του εξεταζόμενου.

Πρόπερσι ο δήμος είχε και πάλι αποσπάσει την προσοχή του θεσμού για τη βράβευσή του με την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του για τις πρώτες στάσεις-βιβλιοθήκες στο Φίλυρο που άνοιξαν τον δρόμο και βρήκαν μιμητές και σε άλλους δήμους της χώρας.


 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςSmart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
     
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
         
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς