Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Στην παγκόσμια εκστρατεία για τη διανομή ειδικής μπάλας για τυφλά παιδιά συμμετέχουν 93 χώρες - Υποστηρίζεται και από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Παγκόσμιος πρεσβευτής της δράσης ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Έχουμε χρέος να στηρίζουμε κάθε παιδί με πρόβλημα όρασης»
30/04/2019
Στην παγκόσμια εκστρατεία για τη διανομή ειδικής μπάλας για τυφλά παιδιά συμμετέχουν 93 χώρες - Υποστηρίζεται και από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Παγκόσμιος πρεσβευτής της δράσης ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Έχουμε χρέος να στηρίζουμε κάθε παιδί με πρόβλημα όρασης»
Τη συνεργασία του με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» εγκαινιάζει το Όραμα Νέων Youthorama στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους» www.aballforall.eu, της δωρεάν διανομής ειδικής μπάλας και για τυφλά παιδιά σε 93 χώρες στις 5 ηπείρους, που διοργανώνει με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Με την διεθνή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος του Οράματος Νέων «Youthorama», Παγκόσμιος Υπεύθυνος Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Τυφλών, Ηλίας Μάστορας έχουν επίσης συνταχθεί το UEFAFoundationforChildren, Erasmus+ Αθλητισμός, SavetheDreamFoundation στο Κατάρ, «Σύνπραξις», «Κύκλος Ζωής» και το TheAmericanCollegeofGreece “Deree” όπου διδάσκεται ως μάθημα εξαμήνου η παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους». Στην πιλοτική του φάση, θα βιντεοσκοπηθεί εκπαιδευτικό υλικό με τη χρήση της ειδικής μπάλας για τυφλά παιδιά και νέους, με τη συμμετοχή εθελοντών νέων του Οράματος Νέων «Youthorama». Οι μπάλες είναι ειδικά κατασκευασμένες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από παιδιά με προβλήματα όρασης και εκπέμπουν ειδικό ηχητικό σήμα. Θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια καινοτόμου εκπαιδευτικού εργαλείου σε σχολεία ενώ θα μοιραστούν δωρεάν σε τυφλά παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό πακέτο που έχει ήδη εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία της χώρας μας, θα υλοποιηθεί σε ορισμένα γενικά σχολεία όπου φοιτούν και παιδιά – νέοι με πρόβλημα όρασης.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία  ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο οποίος έχει αποδεχθεί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρεσβευτή του καινοτόμου προγράμματος «Youthorama» και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις ανοιχτές δράσεις για την ευρωπαϊκή νεολαία, καθώς και τη διεθνή καμπάνια «Μία μπάλα για όλους»: «Πρόκειται για μία σπουδαία προσπάθεια με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και ευαισθησία προς τα παιδιά με προβλήματα όρασης. Ο δήμος μας και εγώ προσωπικά στηρίζουμε την προσπάθεια από την πρώτη της ημέρα και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εμπνευστή της τον Ηλία τον Μάστορα για τις πολύχρονες και διαρκείς προσπάθειές του αλλά και τη ευαισθησία του για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης. Έχουμε χρέος να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. Όταν προσπαθούν “Όλοι κερδίζουν” και με την προσπάθεια τους μας εμπνέουν και μας δίνουν λαμπρό παράδειγμα ελπίδας και αγωνιστικότητας» δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Πλήθος δράσεων μετά το Πάσχα
Το Όραμα Νέων Youthorama-Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος, www.youthorama.gr διοργανώνει πλήθος ανοιχτών εκδηλώσεων την εβδομάδα μετά το Πάσχα.
 Μεταξύ άλλων:
  • Θα φιλοξενηθούν 30 νέοι με πρόβλημα όρασης από το εξωτερικό με την υποστήριξη του Erasmus+ Νεολαία και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ως κομμάτι ανταλλαγής νέων με τίτλο «YouthGoals». Παράλληλα, θα ταξιδέψουν στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη 30 εργαζόμενοι με λιγότερες ευκαιρίες από τον αδερφοποιημένο με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, δήμο Λατσιών Κύπρου, από την Τουρκική Αθλητική Ομοσπονδία Τυφλών και από Ουγγρική οργάνωση ώστε να υπάρξει θετικό σκορ στην ένταξη ατόμων με πρόβλημα       όρασης (Erasmus+ Youth  HellenicYouthandLifeLongLearningFoundation).
  • Οι ανοικτές εκδηλώσεις για όλους, ποδοσφαιρικές ακαδημίες – οικογένειες – μικτές ομάδες αγοριών κοριτσιών – μικτές ομάδες με ή χωρίς πρόβλημα όρασης, περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις που τελούν υπό την Αιγίδα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη:
    • Τετάρτη 1 Μαΐου  18:00 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος «2x2 ευστοχίας στόχου με κλειστά μάτια»,
    • Πέμπτη 2 Μαΐου 17:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Καραμπουρνιώτη Πυλαίας «3x3 ευστοχίας στόχου με κλειστά μάτια».
    • Παρασκευή 3 Μαΐου 18:00 στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» Δημαρχείο Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21), βραβεύσεις των ανοικτών βιωματικών δράσεων και της Σκακιστικής Ακαδημίας του Δήμου μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Πανοράματος που κλείνει 20 χρόνια στο Πανόραμα. Στην Ακαδημία Σκάκι συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 50 παιδιά από όλο τον δήμο, οι προπονήσεις υλοποιούνται κάθε Σάββατο σε 5 επίπεδα, ενώ στην τελική γιορτή διοργανώνεται ζωντανά το final 4 των κορυφαίων σκακιστών και σκακιστριών.
Με αφορμή τις παραπάνω εκδηλώσεις που είναι ελεύθερες (δωρεάν) και έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού το Όραμα Νέων Youthorama– Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε μικρούς και μεγάλους. Πληροφορίες, τηλέφωνο επικοινωνίας και εγγραφές στον υπεύθυνο της καμπάνιας Ηλία Μάστορα 6971850070, mastorasgreece@gmail.com

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςT35

Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
     
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
         
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Πρόγραμμα BabyArtist

Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς