Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Στηρίζουμε όσους πλήττονται από τη φτώχεια και τον Κοινωνικό αποκλεισμό» - Εγκαινιάστηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας
14/05/2019
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Στηρίζουμε όσους πλήττονται από τη φτώχεια και τον Κοινωνικό αποκλεισμό» - Εγκαινιάστηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας
Την κορδέλα των εγκαινίων σε δύο νέες πολύ σημαντικές δημοτικές δομές του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη έκοψε σε πανηγυρικό κλίμα ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, από κοινού με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη. Πρόκειται για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας, που στεγάζονται στο κτίριο του Β’ ΚΑΠΗ Πυλαίας στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 1 και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και προσφέρουν πλούσιο κοινωνικό έργο και δράση.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στον 1ο όροφο του καλαίσθητου κτιρίου στην Πυλαία, όπως εξήγησε στον χαιρετισμό του ο κ. Καϊτεζίδης «έχει πολύ σημαντική κοινωνική αποστολή: την υποστήριξη οικογενειών ή μοναχικών ατόμων που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η λειτουργία του στηρίζεται από τα χρήματα του “κοινωνικού κουμπαρά” που δημιούργησε ο δήμος μας αλλά και από συνέργειες του δήμου με επιχειρήσεις και χορηγούς μέσα από τα κοινωνικά του προγράμματα».

Στην άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και στη συμβολή του στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών, κοινωνικών δράσεων και δομών για την καταπολέμηση της φτώχειας, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. «Υποστηρίζουμε τις δομές παροχής βασικών αγαθών και υπηρεσιών στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, δηλαδή το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου. Μέσα από τις δύο νέες αυτές δομές, οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας, άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, θα έχουν τη δυνατότητα πιο εύκολης πρόσβασης σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να βρουν την κατάλληλη βοήθεια, προκειμένου να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές ατομικές και οικογενειακές τους ανάγκες, όπως είναι η πρόσβαση σε τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά διαβίωσης, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη και η κοινωνική πρόνοια. Θα μπορούν ακόμα, να βρίσκουν λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά και με αυτό τον τρόπο να βελτιώσουν το επίπεδο και την ποιότητα της ζωής τους».

Να σημειωθεί ότι τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και cd–dvd για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης αλλά και  αναγκών μάθησης και πολιτισμού.   
Παράλληλα στον 2ο όροφο του ίδιου κτιρίου εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη και το Κέντρο Κοινότητας, μια νέα δομή, που με τη λειτουργία της επιδιώκεται η παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και επιπλέον στην περίπτωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου να ΜΗΝ είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

«Εγκαινιάσαμε με πολύ χαρά και ικανοποίηση δύο νέες κοινωνικές δομές του δήμου μας που είναι πολύ σημαντικές για τους συνανθρώπους μας  και τις οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας. Το κοινωνικό μας παντοπωλείο σε μηνιαία βάση διανέμει προϊόντα σε πάνω από 200 άπορες οικογένειες στον δήμο μας και επιπλέον διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο με είδη ένδυσης και υπόδησης και διανέμει παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη   κ.λ.π. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, όπου εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» καθώς και να υποβάλλουν νέες αιτήσεις ή αιτήσεις παράτασης για το επίδομα στέγασης και προνοιακά αναπηρικά επιδόματα τα οποία χορηγούνται μέσω του ΟΠΕΚΑ κλπ. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τις εταιρίες και τους φορείς για την ευγενική τους χορηγία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς επίσης και την αρμόδια αντιδήμαρχο μας Ελένη Γιαννούδη και τις υπηρεσίες μας για τη σημαντική τους πρωτοβουλία» σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Μάρδας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςSmart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
       
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
     
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς