Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Οι μικροί μαθητές μας δείχνουν τον δρόμο» - Όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου «τρέχουν» στον οικολογικό μαραθώνιο του «Followgreen»
06/12/2019
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Οι μικροί μαθητές μας δείχνουν τον δρόμο» - Όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου «τρέχουν» στον οικολογικό μαραθώνιο του «Followgreen»
Δυναμικό «παρών» στον αγώνα για λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη ανακύκλωση δήλωσε για δεύτερη χρονιά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενισχύσει τις οικολογικές και περιβαλλοντικές αξίες στη νέα γενιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη υποστηρίζει και φέτος τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση».
Πρόκειται για ένα καινοτόμο οικολογικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, www.followgreen.gr/pilea-hortiatis. Μάλιστα χάρη στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, καθώς συλλέχθηκαν από τα σχολεία άνω των 6.500 κιλών σε ανακυκλώσιμα υλικά από 4.466 μαθητές, η δράση επεκτείνεται φέτος και στα νηπιαγωγεία του Δήμου. Ανάμεσα στα υλικά που καλούνται να ανακυκλώσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, όπως χαρτί, μπαταρίες, αλουμίνιο προστίθεται και ένα επιπλέον υλικό, το πλαστικό. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι γονείς για ακόμη μία φορά θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».
Το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη του προγράμματος έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο Πανοράματος. «Τα αποτελέσματα του προγράμματος που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά πέρσι στα σχολεία του δήμου μας, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι μικροί μαθητές, τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο. Είναι μια οικολογική δράση, που μας γεμίζει χαμόγελα, μας ενθουσιάζει, γιατί όταν τα μικρά παιδιά γίνονται πρωταγωνιστές τέτοιων πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος εμείς οι μεγαλύτεροι  μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το αύριο», σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη. Επιπλέον πρόσθεσε ότι λόγω της μεγάλης επιτυχίας του προγράμματος το 2020 οι σχολικές δράσεις ανακύκλωσης θα επεκταθούν και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τον ενθουσιασμό και τη βεβαιότητα της ότι «οι μαθητές όλων των σχολείων του δήμου θα αγκαλιάσουν και φέτος με χαρά αυτή την πρωτοβουλία διαδίδοντας σε όλους το μήνυμα της ανακύκλωσης» εξέφρασε η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Σπανοπούλου. Από τη μεριά του ο αρμόδιος για το πρόγραμμα, δάσκαλος του 2ου Δημοτικού σχολείου Πανοράματος, Αθανάσιος Τύπος εξήρε «τη μεγάλη ανταπόκριση των μικρών μαθητών στη δράση που αποτελεί ερέθισμα για την οικολογική τους ευαισθητοποίηση».
Αναφερόμενη στα τεχνικά στοιχεία του προγράμματος η εκπρόσωπος της Followgreen, Δήμητρα Μπέλλου σημείωσε ότι μετά το πέρας του Μαραθωνίου, θα επιβραβευτούν όλα τα σχολεία για την προσπάθεια τους σε ειδική εκδήλωση. Επίσης εξήγησε ότι  το πρόγραμμα λειτουργεί, ως ένα σύστημα ανταμοιβής των πολιτών που ανακυκλώνουν τονίζοντας ότι στην πλατφόρμα (followgreen.gr/pilea-hortiatis) οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση που λαμβάνουν, καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Στη συνέχεια οι πόντοι που μαζεύουν εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςT35

Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
   
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                 
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Κουνούπια


-->Πρόγραμμα BabyArtist

Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς