Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
 500 νέοι  φοιτητές - Πεντακόσιες ευχές στο Δημαρχείο Πανοράματος
17/12/2019
500 νέοι φοιτητές - Πεντακόσιες ευχές στο Δημαρχείο Πανοράματος
Μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ηθικής επιβράβευσης που θα τους μείνουν αξέχαστες έζησαν και φέτος πάνω από 500 φοιτητές και φοιτήτριες, νεοεισαχθέντες στις Ανώτατες Σχολές της χώρας, καθώς και γονείς και εκπαιδευτικοί που κατέκλυσαν την αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» στο δημαρχείο Πανοράματος.

Στη διάρκεια της λαμπρής και συγκινησιακά φορτισμένης τελετής, που παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έγινε η βράβευση της νέας γενιάς των ακαδημαϊκών του δήμου, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό για την περιοχή. Το μήνυμα και τη σημαντικότητα της τελετής έδωσαν, ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Πολύτιμες συμβουλές ζωής και προσαρμογής στο πανεπιστημιακό πεδίο της γνώσης και της δράσης έδωσε προς τους νέους ακαδημαϊκούς ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Έχουμε παρευρεθεί σήμερα εδώ με στόχο να τιμήσουμε τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας μας. Αρχικά, θα ήθελα να δώσω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου τόσο στους ίδιους τους χθεσινούς μαθητές και σημερινούς φοιτητές, όσο και στους γονείς τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς αυτών. Αναμφισβήτητα, ήταν ένα δύσκολο και επίπονο ταξίδι για αυτούς, αλλά το ολοκλήρωσαν με επιτυχία και μέσω αυτού αναδείχθηκε η αξία του αγώνα τους και στο τέλος ανταμείφθηκαν οι κόποι τους. Είναι γνωστό, ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες σε διάφορους τομείς, εσείς, όμως, παιδιά μου, είστε η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο και εμείς με τη σειρά μας είμαστε δίπλα σας  για να βοηθήσουμε στην ενίσχυση των ονείρων σας και να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθειά σας αυτή με όποιον τρόπο μπορούμε..» και κατέληξε λέγοντας:  «Συνοψίζοντας, θα ήθελα να σας υποσχεθώ, αλλά και να δεσμευτώ, ότι θα είμαι αρωγός σε αυτόν τον αγώνα σας και επιτρέψτε μου να τονίσω την αξία του πνεύματος της συνεργασίας  ανατρέχοντας στα λεγόμενα του Henry Ford “Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μία πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα είναι επιτυχία”» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου. 

Καλωσορίζοντας στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους επιτυχόντες φοιτητές που προέρχονται από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη  τίμησε και φέτος τις νέες και τους νέους του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας, μετά από ένα μακρύ μαραθώνιο έντονης προσπάθειας και πνευματικού μόχθου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Όλοι οι έπαινοι, όλα τα ΕΥΓΕ και τα ΜΠΡΑΒΟ είναι απόψε φτιαγμένα για την προσπάθεια σας και την επιτυχία σας. Είστε οι σημερινοί πρωταγωνιστές, η ελπίδα μας για το μέλλον, οι άριστοι, η ακαδημαϊκή γενιά που θα χτίσει το νέο σύγχρονο προφίλ του ελληνικού πανεπιστημίου, μαζί με μια εξαίρετη νέα γενιά επιστημόνων καθηγητών. Αποδείξατε ότι ωριμότητα δεν είναι οι ρυτίδες και τα χρόνια που γράφονται στο κοντέρ της ηλικίας μας, αλλά να μπορείς να αφοσιωθείς σε ένα σκοπό, να είσαι έτοιμος να κάνεις θυσίες προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου. Ό,τι κερδίζεται με προσπάθεια και θυσίες είναι μια δίκαιη και πολύτιμη νίκη».

Ο κ. Καϊτεζίδης ζήτησε από τους νέους και τις νέες που διακρίθηκαν, ότι και να κάνουν στη ζωή να μην ξεχνούν τις ρίζες τους: «Να θυμάστε πάντοτε τους δασκάλους σας και να τιμάτε τους γονείς σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας. Σήμερα μοιράζονται τη δική σας επιτυχία και τα πρόσωπά τους είναι εξίσου λαμπερά με τα δικά σας. Εύχομαι σε όλους να γίνετε καλοί άνθρωποι σαν τους γονείς σας και εξαίρετοι επιστήμονες. Να έχετε μια καλή χρονιά, αλλά και μια καλή ζωή γεμάτη πραγματοποιημένα όνειρα και επιτυχίες». Τέλος απευθυνόμενους προς τους νέους ακαδημαϊκούς είπε: «Αγωνιστείτε με πάθος για μια θέση στο βάθρο. Δείξτε τη μικρή Ελλάδα στον μεγάλο κόσμο. Αλλάξτε το πανεπιστήμιο. Προστατέψτε τα ιδρύματα που σπουδάζετε. Γράψτε ιστορίας και όχι τους τοίχους. Κρατείστε τα πανεπιστήμιά σας ανοικτά και κάντε τα σπουδαία με τις επιδόσεις σας. Μη συμβιβαστείτε με το μέτριο και το συνηθισμένο. Αμφισβητείστε αν έτσι νοιώθετε. Καινοτομήσετε και συνεχίστε να στοχεύετε ψηλά».

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο  περιφερειακός  διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξης Κόπτσης έδωσε συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές, στους γονείς και όλους τους εκπαιδευτικούς που από το δικό τους μετερίζι στήριξαν τα παιδιά σε αυτό το δύσκολο και τόσο σημαντικό αυτόν αγώνα. Ο κ. Κόπτσης ευχήθηκε «Καλή πορεία και καλή σταδιοδρομία στους καινούργιους φοιτητές μας, στους αυριανούς επιστήμονες που με τη δική τους σειρά θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στη πρόοδο της πατρίδας μας», αλλά και σε όσους μαθητές προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν τονίζοντας ότι «Οι ευκαιρίες όμως και το δικαίωμα στους στόχους και στα όνειρα δεν σταματούν στην πρώτη αποτυχία. Η ζωή είναι γεμάτη με πολλαπλές ευκαιρίες και εναλλακτικές λύσεις».

Το παρών τους στην εκδήλωση βραβεύοντας τους νέους φοιτητές  έδωσαν  μεταξύ άλλων, ο εντεταλμένος σύμβουλος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωκράτης Δωρής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου. 

Κάθε στιγμή στην τελετή συνοδευόταν από το θερμό και αβίαστο χειροκρότημα του κοινού, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε όλους τους νέους φοιτητές που προέρχονται και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου δόθηκε αναμνηστικός πάπυρος.

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςT35

Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
     
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
         
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Πρόγραμμα BabyArtist

Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς