Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Θεμελιώθηκε το 1ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Εξοχής - ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: «Όλοι μαζί γράφουμε σήμερα ιστορία στην Εξοχή. Θεμελιώνουμε το σύγχρονο σχολείο του αύριο, δικαίωση της δουλειάς και των κόπων μας μιας 10ετίας»
10/09/2020
Θεμελιώθηκε το 1ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Εξοχής - ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: «Όλοι μαζί γράφουμε σήμερα ιστορία στην Εξοχή. Θεμελιώνουμε το σύγχρονο σχολείο του αύριο, δικαίωση της δουλειάς και των κόπων μας μιας 10ετίας»
Το πρώτο και πιο σημαντικό λιθαράκι για την κατασκευή του υπερσύγχρονου 1ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Εξοχής μπήκε σήμερα με τη θεμελίωση του σπουδαίου έργου συνολικής δυναμικότητας άνω των 300 μαθητών που αποτελεί δικαίωση για τις προσπάθειες του δήμου και πολύτιμη ανάσα για την σχολική κοινότητα της περιοχής. Σε μια λιτή και σεμνή -λόγω των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού- αλλά ιδιαίτερα συγκινητική τελετή που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, με πολλά εγκάρδια χαμόγελα πίσω από τις μάσκες, ο  δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλαν τον θεμέλιο λίθο και αποκάλυψαν την πλάκα του έργου.
Στη σύντομη, αλλά συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του που προκάλεσε αίσθηση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, ζητώντας από τις αρχές να λάβουν τα μέτρα τους «για να μην μυρίζει ο τόπος μας θάνατο», ενώ συνέστησε σε όλους «περισσότερη δουλειά, πιο δυνατή προσευχή, ενότητα και αγάπη για όσα δύσκολα έρχονται».
«Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Εξοχή. Μπορεί οι μάσκες να καλύπτουν τα χαμόγελα μας, αλλά δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση που ζωγραφίζονται στα βλέμματά μας! Ξεκινά να κατασκευάζεται σήμερα, το πρότυπο σχολείο του αύριο που θα ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια και θα αποτελεί στολίδι για την δημόσια εκπαίδευση, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, με πολύ υψηλές ενεργειακές προδιαγραφές» τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα «για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα οι δημότες μας να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ» καθώς και τον πρώην δήμαρχο Χορτιάτη, σήμερα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη, Μιχάλη Γεράνη κι όλους όσοι συνέβαλαν με τις δυνάμεις τους, στη θετική πορεία του μεγάλου έργου. Επίσης ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για την εμπιστοσύνη τους, την υπομονή και τη συνεργασία τους, υπενθυμίζοντας ότι επί 65 χρόνια ως σήμερα τα παιδιά στεγάζονται σε ένα σχολείο που χτίστηκε το 1955 και εγκαινιάστηκε από την… τότε βασίλισσα Φρειδερίκη! «Χαίρομαι που είμαστε σε θέση να τιμούμε την υπόσχεσή μας πως η παιδεία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και σήμερα ικανοποιείται ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής» πρόσθεσε ο κ. Καϊτεζίδης καταλήγοντας με την ευχή «στα εγκαίνια ο κορωνοϊός να αποτελεί ανάμνηση και να μιλάμε για το αρτιότερο χωροταξικά και υγειονομικά σχολείο  της Θεσσαλονίκης».
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη και τις υπηρεσίες του ΕΣΠΑ για την εξαιρετική συνεργασία και αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Εστιάζουμε στην Παιδεία εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα που όμοιο του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Διαθέσαμε πάνω από 43 εκ ευρώ για σχολικά κτίρια  που καλύπτουν τις ανάγκες 13.000 μαθητών και εξοπλίσαμε συνολικά 351 ειδικά σχολεία. Σήμερα  κατασκευάζονται 18 σχολεία και αμέσως μετά θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ άλλα 35 δηλαδή συνολικά πάνω από 50 σχολικά κτίρια σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Αλλάζουμε τον χάρτη του εκπαιδευτικού συστήματος στην περιοχή μας και δίνουμε οριστικά τέλος στις διπλοβάρδιες και στα προβλήματα της σχολικής στέγης» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. 
Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου που είναι σταθμός για την περιοχή, ενός σύγχρονου σχολείου που ξεκινάει σήμερα  και σύντομα θα παραδοθεί στους μαθητές εξέφρασε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου τονίζοντας ότι «Αν θέλουμε να χτίσουμε μια Ελλάδα που να προσφέρει ευκαιρίες και ελπίδα στους Έλληνες πρέπει να ξεκινήσουμε από τα σχολεία τα οποία αποτελούν δόρυ, πανοπλία και ασπίδα του έθνους»
Την τελετή θεμελίωσης του 1ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Εξοχής τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μαυρίδης, ο Διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωκράτης Δωρής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Τα χαρακτηριστικά του έργου
Το έργο σχολικής στέγης είναι συνολικού προϋπολογισμού  2.324.737,70 € , έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Οι κτιριακές υποδομές ακολουθούν τις επιταγές του Κανονισμού Ενεργειακής απόδοσης Κτιρίων, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής του αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, με υπόγειο, σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 3.520,15 τ.μ. Περιλαμβάνει: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και παρασκήνια, εργαστήρια πληροφορικής, αισθητικής αγωγής, ξένων γλωσσών, αίθουσα φαγητού, 12 αίθουσες διδασκαλίας, χώρους διοίκησης και βιβλιοθήκη, ιατρείο και αίθουσα φυσικών επιστημών. Η μελέτη περιλαμβάνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος  χώρου με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, γηπέδου μπάσκετ με κερκίδες και εξωτερική περίφραξη. Με την ολοκλήρωση του νέου σχολείου που καλύπτει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Εξοχής θα αξιοποιηθεί το σημερινό σχολείο που θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία σαν χώρος πολιτισμού, όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςT35

Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
   
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                 
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Κουνούπια


-->Πρόγραμμα BabyArtist

Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς