Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
 «Πρώτο κουδούνι» με ασφάλεια στη χρονιά του κορωνοϊού - Έτοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς - Ι. Καϊτεζίδης: «Βασικό μας μέλημα τα παιδιά μας να είναι υγιή και προστατευμένα»
14/09/2020
«Πρώτο κουδούνι» με ασφάλεια στη χρονιά του κορωνοϊού - Έτοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς - Ι. Καϊτεζίδης: «Βασικό μας μέλημα τα παιδιά μας να είναι υγιή και προστατευμένα»
Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, σε μία σχολική χρονιά ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους μπήκαν σε σχολεία καθαρά και πάνω από όλα υγειονομικά ασφαλή, μετά τις παρεμβάσεις του δήμου και τις απολυμάνσεις από πιστοποιημένα συνεργεία.
Το σύνολο των σχολικών κτιρίων είναι «θωρακισμένα» καθώς στις θέσεις τους βρίσκονται έγκαιρα καθαρίστριες, αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία υλικά καθαριότητας και απολύμανσης.
Πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, ο δήμος με τους ανθρώπους του και τις υπηρεσίες του ήδη έδωσε με επιτυχία το πρώτο του…διαγώνισμα εξασφαλίζοντας ποιοτικό και υγιές σχολικό περιβάλλον για τη νεολαία της περιοχής, αναμένοντας παράλληλα και από την πολιτεία ανάλογη υπευθυνότητα.
Ειδικά φέτος με την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης που η πολιτεία εφαρμόζει εν μέσω πανδημίας, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες υποδομές και επιβαρύνοντας αναιτιολόγητα τα ήδη επιβαρυμένα σχολεία. Με την κρατική χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη να έχει μηδενιστεί, ο δήμος σηκώνει όλο το βάρος μόνος του, και μάλιστα παραπάνω από αυτό που του αναλογεί.
Με πολλή δουλειά και προσπάθεια κερδίζουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και δημιουργούμε θετική πραγματικότητα με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη θεμελίωση του νέου σύγχρονου ολοήμερου δημοτικού σχολείου  Εξοχής που την επόμενη διετία θα αντικαταστήσει το σημερινό σχολείο του 1956(!!!) και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα σχολικής στέγης για την περιοχή.
«Φέτος είμαστε όλοι…πρωτάκια» το μήνυμα του δημάρχου στους αγιασμούς
Όπως σε κάθε νέα σχολική χρονιά έτσι και φέτος την ημέρα του αγιασμού την παράσταση έκλεψαν τα «πρωτάκια» στα οποία ευχήθηκε από κοντά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης  που παραβρέθηκε στον αγιασμό του 1ου δημοτικού σχολείου Πανοράματος.
«Φέτος αισθανόμαστε όλοι σαν να πηγαίνουμε πρώτη μέρα στο σχολείο. Σαν τα πρωτάκια, αντιμετωπίζουμε όλοι μας αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα επιβεβαιώσει αυτό που μέσα μου βαθιά πιστεύω. Ότι θα είναι μια χρονιά δημιουργική, γεμάτη θετική σκέψη και πρόοδο. Έχω εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας, που είναι πρόσωπα – ορόσημα στη ζωή των παιδιών μας. Εξίσου σημαντικά είναι και όσα κουβαλάει ένα παιδί από το σπίτι του και από τους γονείς του. Ο δήμος μας θα είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης σε ότι χρειαστείτε. Ότι συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε μαζί με συνεργασία και καλή διάθεση» τόνισε ο δήμαρχος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Γιαννούδη και την πρόεδρο των σχολικών Επιτροπών Ευαγγελία Παρασκευοπούλου-Σακαλή και όλους τους συνεργάτες τους στις υπηρεσίες για τις άοκνες προσπάθειές τους όλο αυτό το διάστημα ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία.
Ο δήμαρχος παραβρέθηκε επίσης στον αγιασμό του Γυμνασίου Πανοράματος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μεγαλύτερους  μαθητές και  να ακούσει τους προβληματισμούς τους, τις αγωνίες τους και τις προσδοκίες τους.
«Πίσω από τις μάσκες βλέπω τα χαμόγελά σας που ξανα-ανταμώνετε. Ξέρω πως θέλετε να αγκαλιαστείτε με τον ενθουσιασμό της νιότης σας που σας χαρακτηρίζει. Ξέρω επίσης ότι παρά το νεαρό της ηλικίας σας, οι συνθήκες σας έχουν ωριμάσει. Είμαι βέβαιος ότι ακριβώς επειδή αγαπάτε το σχολείο θα σεβαστείτε και τα μέτρα προστασίας. Εύχομαι σε όλους  από καρδιάς καλή και ασφαλή σχολική χρονιά» τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης.
Στα ιδιαίτερα των σημερινών αγιασμών η αναφορά του δημάρχου κατά την παραμονή του στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πανοράματος, όπου και ο ίδιος ως μικρό παιδί υπήρξε μαθητής «Είναι το σχολείο της καρδιάς μου», τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, στο  Γυμνάσιο Πανοράματος η αναφορά του για την κατασκευή νέων γηπέδων μπάσκετ-βόλεϋ και ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα, αλλά και δύο αίθουσες που έλειπαν από το σχολείο, έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα.
Καλή χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς των παιδιών ευχήθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσώπησαν τον δήμο σε όλα τα σχολεία της πόλης.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςT35

Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
   
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                 
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Κουνούπια


-->Πρόγραμμα BabyArtist

Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς