Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
400.000 ευρώ από τον Υπουργό Σταύρο Καλαφάτη  για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας
01/10/2012
400.000 ευρώ από τον Υπουργό Σταύρο Καλαφάτη για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας
Με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρου Καλαφάτη στην απόφαση ένταξης του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και  βιοκλιματικών παρεμβάσεων, γύρισε από την Αθήνα ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι το 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας σε μια συμβολική κίνηση για τη μεγάλη αξία του συγκεκριμένου πρότυπου έργου, που θα είναι από τα πρώτα που θα υλοποιηθούν σε σχολική μονάδα σε ολόκληρη τη χώρα. Ο δήμαρχος και ο υπουργός είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη διευθύντρια του σχολείου κ.Μαρία Βρέζα, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας, για κάποιες από τις πραγματικά εντυπωσιακές προγραμματισμένες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που θα γίνουν στο  πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος.  Σημαντικές παρεμβάσεις στο σχολείο η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, η εφαρμογή της γεωθερμίας στο κτίριο της βιβλιοθήκης καθώς και η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος κεντρικού ελέγχου σε οτιδήποτε καταναλώνει ενέργεια στο κτίριο. Αλλάζουν ακόμη όλα τα εξωτερικά κουφώματα του κτιρίου, ο λέβητας και οι εγκαταστάσεις κλπ.

Το έργο, που εντάσσεται  στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2017» έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους και από το Π.Δ.Ε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η ιδιαίτερη προσπάθεια του Τμήματος Προγραμματισμού του δήμου για την υποβολή μιας άρτια τεχνικά πρότασης, η οποία  έλαβε τη θετική αξιολόγηση των αρμόδιων υπηρεσιών και κρίθηκε κατάλληλη για την χρηματοδότησή της.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να μετατραπεί σταδιακά σε μια βιώσιμη ενεργειακά πόλη και αποτελεί συνέχεια πολλών ανάλογων δράσεων του δήμου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη». Να σημειωθεί επίσης πως με πρωτοβουλία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη  έχει ήδη υπογράψει το «Σύμφωνο των Δημάρχων» μια πρωτοβουλία των δημάρχων 2000 και πλέον πόλεων της Ευρώπης για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και έχει υπογράψει το Έγγραφο Στρατηγικής Πολιτικής City-SEC  για πρωτοβουλίες αειφόρου ανάπτυξης και  καθαρότερο αστικό περιβάλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας, ο δήμαρχος τόνισε : «Η απόφαση χρηματοδότησης του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας είναι πολύ σημαντική γιατί έχει διπλό συμβολισμό και ουσία. Αφενός, επιβεβαιώνει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την προτεραιότητα της διοίκησης για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας. Η δημιουργία πιο σύγχρονων  σχολικών υποδομών είναι για μας ένας διαρκής στόχος. Και τον υλοποιούμε με συνέπεια, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Αφετέρου, εκφράζουμε έμπρακτα τη σταθερή επιλογή μας να έχει κάθε έργο και πρωτοβουλία μας μια περιβαλλοντική διάσταση, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων του δήμου μας. Το 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας θα είναι ένα πρότυπο έργο και ένα σημείο αναφοράς, για τον τρόπο που μπορούν να αναβαθμιστούν περιβαλλοντικά όλα τα σχολεία μας. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Σταύρο Καλαφάτη για την παρουσία του σήμερα εδώ, με την οποία αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του για την πόλη, να τονίσω την εξαιρετική μας συνεργασία  σε όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και να ελπίσω να υπογράψει και άλλες παρόμοιες αποφάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα των σχολείων μας  και  την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας.» 
       
Από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός κ. Καλαφάτης σημείωσε: «Αυτό που κάνουμε είναι το καθήκον μας και αυτό που οφείλουμε να κάνουμε. Δεν το πραγματοποιούμε για να δρέψουμε καρπούς ευχαριστιών. Η πολιτεία οφείλει να διαχειρισθεί με τον πιο χρήσιμο και παραγωγικό τρόπο κονδύλια είτε προέρχονται από κοινοτικούς πόρους είτε από το δημόσιο κορβανά. Εμείς κατευθύνουμε αυτά τα κονδύλια σε στόχους που έχουν πολλαπλή ωφελιμότητα. Από τη μια να πετύχουμε ενεργειακούς στόχους και από την άλλη να προστατέψουμε το περιβάλλον, προσφέροντας για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό κόστος των κτηρίων αλλά και πετυχαίνοντας έναν ακόμη εκπαιδευτικό στόχο: Να εξοικειώσουμε τους μαθητές με την αίσθηση της εξοικονόμησης της ενέργειας. Ευχαριστώ λοιπόν για την βοήθεια που μας προσφέρατε για να βοηθήσουμε. Αν δεν υπήρχε αυτή η καλή δουλειά από τη μεριά του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και δεν υπήρχε μια ολοκληρωμένη πρόταση δε θα μπορούσαμε και εμείς να ανταποκριθούμε   σε αυτήν την αναγκαιότητα. Αποτελείτε  ένα καλό παράδειγμα γιατί εσείς είστε μέσα στα πέντε πρώτα σχολεία της χώρας που κατέθεσαν προτάσεις».
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςSmart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
                     
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς