Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Τηλεϊατρική
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του OPEN CALL της ΚΕΠΑΠ και του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη προς τους τοπικούς Καλλιτέχνες _Ποιές είναι οι  δύο μουσικές προτάσεις που επιλέχτηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης
29/03/2021
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του OPEN CALL της ΚΕΠΑΠ και του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη προς τους τοπικούς Καλλιτέχνες _Ποιές είναι οι δύο μουσικές προτάσεις που επιλέχτηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης
Δύο ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις με άρωμα θεάτρου και παραδοσιακές μελωδίες του κόσμου, επέλεξε μέσα από το πλήθος των προτάσεων που κατατέθηκαν, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΑΠ δήμου Πυλαίας Χορτιάτη) σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη στο πλαίσιο της δεύτερης ανοιχτής πρόσκλησης της (open call) προς την καλλιτεχνική κοινότητα.
Η πρόσκληση που έληξε τέλη Φεβρουαρίου απευθυνόταν στους τοπικούς καλλιτέχνες (δημότες ή κατοίκους Πυλαίας - Χορτιάτη) και αποτελεί πρωτοβουλία στήριξης του καλλιτεχνικού δυναμικού του δήμου μας. Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν θα ενταχθούν στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ΚΕΠΑΠ και του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ το κόστος τους δεν θα ξεπερνάει τα 1.000€ (μικτά) για κάθε εκδήλωση.
Την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑΠ Αστέριος Κισκίνης, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη Ερατώ Αλακιοζίδου και το μέλος του Καλλιτεχνικού Προσωπικού της ΚΕΠΑΠ,  Πολυτίμη Τογκαρίδου. Τα  έργα που επελέγησαν είναι:
  • “ΣΤΕΛΛΑ travel – η γη της απαγγελίας”: Ένα θεατρικό κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη που περιγράφεται από τη δημιουργό του ως ένα  ηθογραφικό θρίλερ. Πρόκειται για μία αναφορά στη Στέλλα του Κακογιάννη και σε κάθε Στέλλα μιας Ελλάδας που χάνεται πια. Είναι ένας µονόλογος- καµπαρέ µε κίνηση και τραγούδι, ένα ταξίδι στον χαµένο παράδεισο µιας ολόκληρης ζωής. Σκηνοθεσία: Νίκος Καπέλιος-Εύη Τζώρτζη. Ερµηνεία: Εύη Τζώρτζη.
  • «Περιήγηση στις μουσικές της Μεσογείου»:  Μουσική Παράσταση από το πενταμελές μουσικό σχήμα «ΟΙ ΛΟΥΣΤΡΟΙ» Ιωάννης Σαούλης & Γκιορκέμ Ντεβρίμ Σαούλη. Θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια που έχουν σαν επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό και καλύπτουν διάφορους χώρους και χρόνους με παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και την Ανατολία, ρεμπέτικα, έντεχνα αλλά και μουσική του κόσμου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Λεωνίδας Κυρίδης (Κόντρα μπάσο), Gorkem Saoulis (Τραγούδι – κανονάκι), Γιάννης Σαούλης (Τραγούδι – Μπουζούκι), Δημήτρης Αραμπατζής (Ακορντεόν) και Γιώργος Βαρτσάκης (Τραγούδι – κιθάρα).
Για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του δημοτικού ωδείου του δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της ιστοσελίδας: 
https://www.odio-pilaia-hortiati.com/   
(Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις δύο παραστάσεις)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
1) “ΣΤΕΛΛΑ travel – η γη της απαγγελίας”
Γλυκερία Μπασδέκη. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969 και ζει στην Ξάνθη. Γράφει ποίηση και θέατρο. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας bijoux de kant και θεατρικά της έχουν παρασταθεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στο Φεστιβάλ Εφηβικού́ Θεάτρου/ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης, στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής κ.α. Διατηρεί το blog "Crying Game" (lifo.gr) και αρθρογραφεί́ στον έντυπο και ηλεκτρονικό́ τύπο.
Εύη Τζώρτζη. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Συνέχισε τις σπουδές της σε υποκριτική́ και χορό́ στη Νέα Υόρκη. Έπαιξε και τραγούδησε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Αθήνα ενώ για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε κυρίως με το χοροθέατρο-butoh, χορεύοντας σε παραστάσεις με διακεκριμένους χορευτές του είδους όπως Masaki Iwana, Yumiko Yoshioka και Αtsushi Τacenouchi. Το 2010 δημιούργησε το video dance art "antanaclasis" που παρουσιάστηκε σε πλήθος φεστιβάλ σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και ως live performance στην 3η Biennale Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, 2011. Το video αυτό εξελίχτηκε και στην χοροθεατρική performance "m.e.t.a.", που παρουσιάστηκε σε Αθήνα,Πάτρα και Θεσσαλονίκη, 2011-2018. Το 2017 χόρεψε στο “Unit Motives”-solo χορογραφίες εμπνευσμένες από τη μουσική του György Ligeti, δημιουργία του Die Wolke Art Group. Το 2019 πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση “Τρίο σε Μι Μπεμόλ” του Éric Rohmer στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη και στην ταινία μικρού μήκους “Reach” σε σκηνοθεσία Γιώργου Αλεξάκη. Το 2020 συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους “Αλάσκα” σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιαγκουνίδη και δημιούργησε το “La Quarantine”, το δεύτερο της video dance που παρουσιάστηκε  σε Ελλάδα και Αμερική. Επίσης, πήρε μέρος στα online 55α Δημήτρια Θεσσαλονίκης δημιουργώντας τη video performance “Anachronism ” στα πλαίσια των Isso Sessions του χώρου Vitruvian Thing. Το video αυτό έχει πρόσφατα  βραβευτεί σε δύο φεστιβάλ της Ινδίας.
Νίκος Καπέλιος.  Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπουδές: Απόφοιτος Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ.(Αριστούχος). Παρακολούθησε σεμινάρια: των Sotigui Kouyate, Sandor Zoter, Aνδρέα Βουτσινά, Μιχαήλ Μαρμαρινού, Μίρκας Γεμετζάκη κ.α. Συμμετείχε στις παραστάσεις: Η Μεγάλη Πλατεία σκην Ελένη Ευθυμίου, Πυρκαγιές σκην.Ιώ Βουλγαράκη, Ντά σκην.Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Οικογενειακή Γιορτή σκην. Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας σκην. Σταμάτης Φασουλής, Πέρσες σκην. Νικαίτη Κοντούρη, Βασιλιάς Ληρ σκην. Στάθης Λιβαθινός, Το μεγάλο μας τσίρκο σκην Σωτήρης Χατζάκης, Μηχανή Άμλετ σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός κα. 2016: κάτοχος Βραβείου Β' Αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στον ρόλο του Μακντάφ στην παράσταση Μακμπέθ του Σαίξπηρ. Συνεργασίες: Ένωση θεάτρων Ευρώπης - Katona Josef Theater, Suomen Kansallisteatteri, - Theatro di Roma,Odeon Theatre de l 'Europe Paris,Theatre National Popular Villerbanne Lyon, Bulandra (ηθοποιός) Εθνική Λυρική Σκηνή (Σολίστ), Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (σκηνοθέτης) κ α. Τηλεόραση: Εν Ιορδάνη σκην Π.Δημητρακοπούλου. Κινηματογράφος: Όλα είναι δρόμος σκην.Παντελής Βούλγαρης, Αθώος η Ένοχος σκην.Ν.Αρβανίτη, Ωμέγα σκην.Βασίλης Μπλιούμης, Έρωτας με ενα κλίκ σκην.Τριανταφυλλιά Δημοπούλου (1ο Βραβείο Greek Festival London) κα.

 
2) «Περιήγηση στις μουσικές της Μεσογείου»: «ΟΙ ΛΟΥΣΤΡΟΙ» γεννήθηκαν “ τον Μάιο του 2018. Το ρεπερτόριο τους με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό καλύπτει πολλούς χώρους και χρόνους. Το τραγούδι συνήθως χορωδιακό και μερικές φορές δίγλωσσο (Ελληνικά - Τούρκικα) ταξιδεύει από την Πόλη του Μπατζιανού, στην Αθήνα του Ξαρχάκου και του Χατζιδάκι, τον Πόντο, τον Πειραιά του Μάρκου έως την Θεσσαλονίκη των “Λούστρων” στις μέρες μας. Τα μέλη (σύντομα βιογραφικά):
 
Λεωνίδας Κυρίδης (Κόντρα μπάσο). Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969 • Σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας κλασσική κιθάρα και θεωρητικά. • Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (σχολή εγχόρδων- κόντραμπασο) από όπου και αποφοίτησε. • Παράλληλα εργάστηκε ώς μουσικός της Συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. • Από το 1991 εως το 2013 συμμετείχε σε διάφορα σύνολα κλασσικής, έντεχνης, τζαζ και παραδοσιακής μουσικής. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πολλούς Έλληνες συνθέτες,  με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,   καθώς και με χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα με τα οποία έχει δώσει συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική.
 
Gorkem Saoulis (Τραγούδι – κανονάκι) Γεννήθηκε το 1977 στην Άγκυρα - Τουρκία • 1988 – 1998: Σπουδές στο Ωδείο της Κωνσταντινούπολης • 1998: συνεργάζεται με τον θεµελιωτή της σύγχρονης τούρκικης µουσικής Melih Kibar σε συναυλίες, ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές εκποµπές. • 1998 - 2003 εργάστηκε στο Πανεπιστήµιο «Golden Horn» της Κωνσταντινούπολης. • 2001 συναντά τον σύζυγο και συνεργάτη Γιάννη Σαούλη. Συναυλίες-παραστάσεις σε • 1997 - 2018 συναυλίες µε Τούρκικα µουσικά σύνολα και ορχήστρες σε Τουρκία, Κύπρο, Γερµανία, Αυστρία, Κροατία, Αίγυπτο, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία κ.α. • 1997 - 2018 συμμετοχή σε πολλά άλμπουμ γνωστών καλιτεχνών σε Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο ενώ το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ εκδόθηκε το 2017.
 
Γιάννης Σαούλης  (Τραγούδι – Μπουζούκι) Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 • 1976 αυτοδιδάσκεται στο μπουζούκι και από το 1980 ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική. • 1982 - 1986 Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - Όμποε και Θεωρητικά. • 1986 - 1997 Ολλανδία - φοίτηση στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης - Άμστερνταμ (Φιλοσοφία-Πολιτικολογία). • 2000 - 2007 Τουρκία / Κωνσταντινούπολη. • Από το 1992 έως σήμερα έχει παράξει πάνω από 20 άλμπουμ 10 από τα οποία προσωπικά σε Ολλανδία, Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο και έγραψε μουσική για θέατρο (πρώτο βραβείο 2001 / Κων/πολη), κινηματογράφο και διάφορα ντοκιμαντέρ. • Συναυλίες - Παραστάσεις σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρο.
 
Ο Δημήτρης Αραμπατζής (Ακορντεόν). Ξεκίνησε να μαθαίνει ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας και στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πα.Μακ. στην ειδίκευση “ακορντεόν κονσέρτου”  με καθηγητή τον Κων/νο Ράπτη. Διακρίθηκε με Α' Βραβείο στον “1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν” στα Γρεβενά και με Α' Βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν “Premio di Montese”, στην Ιταλία. Έχει στο ενεργητικό του σειρά συναυλιών με την ΣΟΔΘ στο ΜΜΘ και στο Βασιλικό Θέατρο, με την οποία έχει εμφανιστεί ως σολίστ. Έχει συμπράξει επίσης με την ορχήστρα νέων του ΜΜΘ MOUSA και έχει παίξει στο Φεστιβάλ Φιλίππων με τη σοπράνο Ν. Κλαυδιανού και στο Φεστιβάλ Μαρώνειας με τους L. Borda και Γ.Βελλιβασάκη.  Η ιδιαίτερη αγάπη του για το tango τον οδήγησε στη δημιουργία του κουαρτέτου “Tangology” με το οποίο έχει κάνει αφιερώματα στην μουσική του A Piazzolla και στο παλιό tango. Διδάσκει ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και σε ωδεία της  Θεσσαλονίκης.
 
Γιώργος Βαρτσάκης (Τραγούδι – κιθάρα) Γεννήθηκε το 1986 στην Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να παίζει κλασσική κιθάρα, αρχικά αυτοδίδακτα και στη συνέχεια στη τάξη του Κωνσταντίνου Κράπη, στο Θερμαϊκό ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2012 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ. To 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα σε επίπεδο πτυχίου στην τάξη του Θάνου Μήτσαλα από το ωδείο «Δημήτρης Δημόπουλος» Κοζάνης και το 2016 το δίπλωμα στο Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως δάσκαλος κλασσικής και ακουστικής κιθάρας σε ωδεία τις Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα εμφανίζεται σε διάφορα μουσικά στέκια και σκηνές στην Ελλάδα και έχει συμπράξει με τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης αλλά και από όλη την Ελλάδα.(Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λιζέτα Καλημέρη, Μιχάλης Παπαζήσης, Ανδρέας Καρακότας, Γιώργος Μαργαρίτης, Μαρία Παπανικολάου, Αργύρης Μπακιρτζής, Φωτεινή Βελεσιώτου κτλ.)
 
 

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς

Σχέδιο Δράσης COVID-19Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

2313 322006 Γραμμή της Γυναίκας

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
       
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
         
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας

Κουνούπια

Πρόγραμμα BabyArtist

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς