Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Τηλεϊατρική
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Με σφραγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη 8,5 εκ. για την υδροδότηση του Φιλύρου και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου/ΙΣΝ - Σημαντικές ειδήσεις στη συνάντηση Πέτσα – Καϊτεζίδη στο δημαρχείο
21/04/2021
Με σφραγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη 8,5 εκ. για την υδροδότηση του Φιλύρου και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου/ΙΣΝ - Σημαντικές ειδήσεις στη συνάντηση Πέτσα – Καϊτεζίδη στο δημαρχείο
Μέρα – ορόσημο η σημερινή για το Φίλυρο και το υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο που αποκτούν άφθονη, ποιοτική και αδιάκοπη υδροδότηση με ένα εμβληματικό έργο ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο έδωσε σχετική οδηγία ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης.
Η θετική είδηση προέκυψε στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος  Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.
Το σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για μία εξέλιξη που δικαιώνει τις επίμονες προσπάθειες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με την κατάθεση  μίας  πλήρους  και ώριμης μελέτης στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών. Ο κ. Πέτσας από την πρώτη στιγμή στήριξε το εν λόγω εγχείρημα, το οποίο σήμερα γίνεται δέσμευση χάρη στο προσωπικό, διαρκές και ονομαστικό ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού.
 «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την άμεση εξασφάλιση της ομαλής υδροδότησης όλου του Φιλύρου και φυσικά και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου/ΙΣΝ. Αποτελούσε καθοριστικό προαπαιτούμενο και σύνοδό έργο για την υλοποίηση του σύγχρονου, εμβληματικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου και πρόκειται για εξέλιξη που αποδεικνύει τον έμπρακτο σεβασμό και στήριξη της πολιτείας στις μεγάλες δωρεές εθνικών  διαστάσεων, όπως αυτή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το εμβληματικό έργο της υδροδότησης  μαζί με το έργο της οδικής σύνδεσης που επίσης προχωρά συμβολίζουν και την αντίληψή μας για τη συνεισφορά της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε υποδομές ζωής, ειδικά όταν αυτές  έχουν να κάνουν με την υγεία των παιδιών μας. Σήμερα κάνουμε μαζί ένα ακόμη βήμα», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα του δήμου που έχουν προταθεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ξεχωρίζουν οι εκτεταμένες αναπλάσεις στα κέντρα της Πυλαίας και του Πανοράματος και σημαντικές υποδομές του πρώην δήμου Χορτιάτη, όπως σχολεία, ύδρευση και αποχέτευση. Πολύ σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί το πακέτο έργων του δήμου για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών. 
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα και μια διαβεβαίωση ως δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη αλλά και ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας:  θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική  συνεργασία, γιατί γνωρίζω την αγάπη του για την αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο κ. Καϊτεζίδης.
Από τη μεριά του ο κ. Πέτσας αφού ευχαρίστησε τον κ. Καϊτεζίδη για τη φιλοξενία, σημείωσε: «Τα βάρη τα σηκώνουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθά ο ένας τον άλλο και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η απόφαση  να συνδράμει το υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο για να λύσουμε το θέμα της ομαλής υδροδότησης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, που είναι τόσο σημαντικό για όλη τη Βόρεια Ελλάδα,  είναι μια υποχρέωση την οποία μας  έθεσε από νωρίς ο πρωθυπουργός.  Δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του. Εμείς ως Υπουργείο θα συνδράμουμε για το θέμα της υδροδότησης και το Υπουργείο Μεταφορών για την οδική πρόσβαση, έτσι ώστε  να μπορέσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να επενδύσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ για το μεγάλο αυτό έργο για την υγεία των παιδιών μας», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ο οποίος χαρακτήρισε τις προτάσεις του δήμου «ρεαλιστικές, ώριμες και γρήγορα υλοποιήσιμες».
Ξεχωριστό κομμάτι στη συζήτηση των δύο ανδρών αποτέλεσαν τα έργα των δήμων της Θεσσαλονίκης ύψους 281 εκ. ευρώ, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και η συνολική συζήτηση για ζητήματα θεσμικά που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Πέτσας απένειμε τα εύσημα στον δήμαρχο και τον δήμο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως διαπιστώνει κανείς από μια απλή επίσκεψη στο δημαρχείο ο ψηφιακός μετασχηματισμός  και η αίσθηση  ότι εδώ γίνεται μια πολύ καλή δουλειά φαίνεται από την πρώτη ματιά».
Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη πρόσφερε στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών το ιστορικό λεύκωμα του δήμου και ένα αναμνηστικό γράφημα για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς

Σχέδιο Δράσης COVID-19Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

2313 322006 Γραμμή της Γυναίκας

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
           
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
                         
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας

Κουνούπια

Πρόγραμμα BabyArtist

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς