Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
Οι μαθητές μας ξεναγούν στην Πυλαία

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Τηλεϊατρική
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
«ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2021»: Με ορθόδοξη κατάνυξη και σεβασμό στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ οι ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ εκδηλώσεις του ΔΗΜΟΥ
16/07/2021
«ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2021»: Με ορθόδοξη κατάνυξη και σεβασμό στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ οι ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ εκδηλώσεις του ΔΗΜΟΥ
Ένα άλμα στο παρελθόν με μία σειρά από μουσικοθεατρικά και παραδοσιακά δρώμενα θα επιχειρήσει φέτος ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη στο πλαίσιο των τριήμερων πανηγυρικών εκδηλώσεων για τον καθιερωμένο εορτασμό του πολιούχου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Πυλαία.  
Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εορτασμών «Πυλαιώτικα 2021» την Κυριακή 18, Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς δρόμους και σημεία της Πυλαίας θεατρικές δράσεις δρόμου-happenings με συμμετοχή παραδοσιακών χορευτών και μουσικών από τους τοπικούς συλλόγους. Οι δράσεις θα διαθέτουν το στοιχείο της έκπληξης και  θα γίνουν σε ανύποπτο χρόνο προκειμένου με την ερμηνεία τους να μεταφέρουν τους περαστικούς πίσω στο παρελθόν.
Η γιορτή του Προφήτη Ηλία φέτος όπως και πέρσι θα γίνει κανονικά, αφού θα πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι θρησκευτικές τελετές και θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ως είθισται όλα αυτά τα χρόνια, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό. Ωστόσο λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία και προκειμένου να τηρηθούν οι υγειονομικές οδηγίες της πολιτείας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας  αναβλήθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η εμποροπανήγυρη με τους πάγκους των πλανόδιων μικροπωλητών και οι λαϊκές συναυλίες στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο.
«Προσαρμοστήκαμε στις ιδιαιτερότητες της εποχής και δημιουργήσαμε ένα τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα διαφορετικό, αλλά το ίδιο ζωντανό, ποιοτικό και παραδοσιακό ώστε να μη χαθεί η αυθεντικότητα της γιορτής. Σκοπός μας είναι να συνεχίσει ο δήμος μας τον πετυχημένο αυτό θεσμό που αποτελεί θύλακα για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με τις φετινές εκδηλώσεις και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων μας θέλουμε να συνδέσουμε το παρελθόν με το παρόν αλλά ταυτόχρονα η τοπική παράδοση, τα ήθη και έθιμα να μεταφερθούν σε κάθε γωνιά της Πυλαίας μας, ώστε να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι» τονίζει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Αναφερόμενος στο είδος των εκδηλώσεων ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του προγράμματος, σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Καπέλιος σημειώνει ότι «Σε ανύποπτο χρόνο και με την μορφή  της έκπληξης οι Δημότες θα μεταφέρονται  πίσω στο παρελθόν και θα ταξιδεύουν στην ιστορία της Πυλαίας. Θα συναντήσουν τους Καπουτζήδες τους φύλακες των θυρών που θα μας συστηθούν με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, θα δουν τις κοπέλες που πάνε στην βρύση για νερό. Θα ακούσουν το νταούλι το βιολί και το ούτι όπως και τότε που οι παλαιότεροι συμπολίτες μας διασκέδαζαν στον καφενέ του Βορρέα. Θα ακουστεί όμως και σύγχρονη μουσική για τους νέους γιατί η μουσική κινεί τον χρόνο. Με αυτό τον τρόπο θα ζωντανέψουν ήθη και έθιμα της παράδοσης στις γειτονιές μας, ενώ τις νύχτες τα κεντρικά, δημοτικά και παλαιότερα κτίρια μας θα μας πουν την ιστορία τους. Σας προσκαλούμε και σας ζητούμε να μείνετε όλοι συντονισμένοι για ένα διαφορετικό εορταστικό ταξίδι».
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του θεσμού είναι και η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Ναπολεοντία» του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Ανδρέα Στάικου που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία με αφορμή και τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.  
Με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για το κοινό, ο δήμος δίνει την ευκαιρία σε όλους τους θεατρόφιλους να απολαύσουν την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Θερινό Αμφιθέατρο στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας και την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Θεατράκι «Αμαδρυάς» στο δάσος Φιλύρου μια εξαιρετική παράσταση από τον θίασο ΘΕΣΙΣ σε σκηνοθεσία  Κερασίας Σαμαρά. Παίζουν οι ηθοποιοί Κερασία Σαμαρά, Μιχάλης Μαρκάτης, Βίκυ Μαραγκάκη, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Χάρης Γρηγορόπουλος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: Η «Ναπολεοντία» είναι μία ξεκαρδιστική ψευτοϊστορική κωμωδία που εκτυλίσσεται στην μετεπαναστατική Ελλάδα και αποτελεί ένα επίκαιρο σχόλιο επάνω στην αιώνια ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, που βασανίζονταν και ευλογούνταν ανέκαθεν από την διελκυστίνδα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Στην εξέλιξη του έργου που δίνει τροφή για πολιτική σκέψη, παρακολουθούμε πως οι δύο αταίριαστοι κόσμοι της ξενομανίας και της παράδοσης ομογενοποιούνται ακόμη και “διά ροπάλου”.  Ο κοινωνικός ιστός των αγωνιστών Ελλήνων αλλοιώνεται, οι αληθινοί αγωνιστές γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και χλεύης και οι άδολοι και αγνοί αγώνες τους, καθώς και οι καρποί τους παραδίδονται σε χέρια αμήχανα και δουλικά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση προσκλήσεων στο τηλέφωνο 2313301062 για την Τρίτη 20 Ιουλίου & στο τηλέφωνο 2313322014 για την Τετάρτη 21 Ιουλίου.
 
 

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς

Σχέδιο Δράσης COVID-19Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

2313 322006 Γραμμή της Γυναίκας

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
       
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
     
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας

Κουνούπια

Πρόγραμμα BabyArtist

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς