Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 
Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Αποτελέσματα εκδηλώσεων Εθελοντισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης
06/03/2014
Αποτελέσματα εκδηλώσεων Εθελοντισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Σε κοιτίδα πολιτισμού, συνάθροισης και χώρο πνευματικών εκδηλώσεων εξελίσσεται η δημοτική μας Βιβλιοθήκη στο Πανόραμα. Έγινε ιδιαίτερη αποδεκτή από τους κατοίκους του Δήμου μας τόσο από ενήλικες όσο και παιδιά, γεγονός που αποδυκνείεται καθημερινά με τον μεγάλο βαθμό επισκεψιμότητας που έχει, τόσο για δανεισμό βιβλίων όσο για τη χρήση του αναγνωστηρίου και των χώρων μελέτης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η πρώτη επίσκεψη στη βιβλιοθήκη δύο σχολείων του 1ου δημοτικού σχολείου  Πανοράματος  και το σχολείο Πεύκων. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν εμφανής και μάλιστα από την επόμενη μέρα αρκετά από τα παιδιά ήρθαν με τους γονείς τους κι έγιναν μέλη της δανειστικής βιβλιοθήκης.      

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου η παρουσίαση των πεπραγμένων της Λέσχης Φίλων Βιβλίου με αναφορά στη φιλαναγνωσία. Καλωσόρισε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Δόμνα Λειβαδοπούλου, η οποία τόνισε τη σημασία της φιλαναγνωσίας και τη συμβολή  της Λέσχης φίλων Βιβλίου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Λέσχης κ. Φένεια Ασμενιάδου,  η οποία αφού καλοσώρισε τους καλεσμένους και ευχήθηκε τα καλύτερα για το νέο χώρο που στεγάζεται η βιβλιοθήκη, μίλησε για τη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης παρόμοιων εκδηλώσεων, προκειμένου να προβάλλονται σπουδαίοι συγγραφείς. Επίσης είναι μια αφορμή να συναντιούνται οι δημότες και ανταλλάσουν απόψεις με κοινή θεματολογία.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου έγινε επίσκεψη της β΄δημοτικού του σχολείου του Δήμου Χορτιάτη ( 60 παιδιά ). Τόσο οι δάσκαλοι όσο και τα παιδιά ευχαριστήθηκαν την παραμονή τους στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία του δανεισμού, τη σπουδαιότητα της φιλαναγνωσίας και με τους βιβλιοθηκονόμους διάβασαν τα βιβλία που εκείνα επέλεξαν.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου η συνάντηση με την ψυχολόγο κυρία Αναστασία Βαρσαμοπούλου. Η συνάντηση είχε θέμα "ο ρόλος του εθελοντή". Πολύ εύστοχα η ψυχολόγος μας τόνισε τη συνεισφορά των εθελοντών και το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να προσφέρει κάτι το τόσο μικρό που να έχει όμως ανεκτίμητη αξία για τον συνάνθρωπό μας. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε υπόσχεση από όλους μας, ότι θα υπάρξουν και πολλές άλλες συναντήσεις, εφόσον κατανοούμε το αναξάντλητο του θέματος.

Στα πλαίσια των  εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου  "Σταυραδέρφια" της κυρίας Κατερίνας Τσιάνα-Πανταζίδου. Την παρουσίαση του βιβλίου επιμελήθηκε ο ηθοποιός Νίκος Χασάπης. Ο εφηβικός ενθουσιασμός και η γοητευτική παρορμητικότητα της νιότης συνάδουν με τη δύναμη της φιλίας και επηρεάζονται κατασταλτικά από τα γεγονότα που συντάραξαν την Ευρώπη τον εικοστό αιώνα. Ένα βιβλίο που συνεπήρε όλους τους καλεσμένους τονίζοντας  μεγάλες αξίες όπως η φιλία αλλά και τις δυσκολίες της ξενιτιάς.

Στο τέλος των εκδηλώσεων οι καλεσμένοι συνεχάρησαν την κ. Λειβαδοπούλου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση της γραμματείας Εθελοντισμού του Δήμου μας. 

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας προς τους νέους, ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη σε συνεργασία με το κέντρο "Scoliosis Spine Laser Center" προσφέρει στο έργο των κοινωνικών κινητοποιήσεών μας ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σχετικά με τον διεξοδικό έλεγχο των παραμορφώσεων και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης με την συμβολή ειδικών ορθοπαιδικών ιατρών και τεχνικού ορθοπαιδικού. Η εξέταση θα απευθύνεται στους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου μας, στα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στα σχολεία μας.

Τέλος έχουν ξεκινήσει μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης που ωφελούνται ενήλικες Δημότες και κάτοικοι του Δήμου μας.
"Με την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τη χαρά να ετοιμαστεί και η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Διαμερίσματος της Πυλαίας, όπως και το Λαογραφικό Μουσείο στο Πανόραμα, καλούμε όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν τόσο στις εκδηλώσεις μας όσο και στη συλλογή βιβλίων και αντικειμένων για το μουσείο μας", επισημαίνει η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κυρία Δόμνα Λειβαδοπούλου.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εθελοντισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πανοράματος  Μαρτίου 2014.
  • 10 Μαρτίου ώρα 7μ.μ.  Ζωγραφική σε μεταξωτά μαντήλια από την κυρία Ιουλία     Αγοράστη, ζωγράφο-ποιήτρια-δικηγόρο.

  • 21 Μαρτίου ώρα 5:30 μ.μ. Παιδική Εκδήλωση "Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσάφι     όλης της γης", από την εικαστικό-παιδαγωγό-εμψυχώτρια     κυρία Κατερίνα Γκαμπράνη.

  • 28 Μαρτίου ώρα 5:30 μ.μ.  Εξερευνώντας τον κόσμο των παραμυθιών με τα παιδιά     μέσω της αφήγησης και του θεατρικού παιχνιδιού.      Συντονίστρια η ψυχολόγος Υπατία Βρεττού.

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςSmart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
         
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
             
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς