Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 
Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Δήμος σε Δράση
Η ΕΥΑΘ πηγαίνει Χορτιάτη με έργα 33 εκατ. ευρώ<br> Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ιστορική συμφωνία για τον πρώην δήμο Χορτιάτη
10/03/2014
Η ΕΥΑΘ πηγαίνει Χορτιάτη με έργα 33 εκατ. ευρώ
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ιστορική συμφωνία για τον πρώην δήμο Χορτιάτη
Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τον πρώην δήμο Χορτιάτη, καθώς ύστερα από επίμονες και μακροχρόνιες προσπάθειες του δήμου μας οι περιοχές του Φιλύρου, του Ασβεστοχωρίου, της Εξοχής και του Χορτιάτη συνδέονται με το  δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της ΕΥΑΘ.

Η συμφωνία επικυρώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο  το πρωί στο Yπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου -παρουσία του  υπουργού Θόδωρου Καράογλου- ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ Νίκος Παπαδάκης και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας ξεκινά η ένταξη στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, των περιοχών του πρώην δήμου Χορτιάτη, με έργα που προϋπολογίζονται στα περίπου 33,5 εκατ. ευρώ και τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν είτε από τους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2014-2020), είτε και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ είτε ακόμη και από τα υπόλοιπα του Επιχειρησιακού Προγράμματος για το Περιβάλλον, όπως το λεγόμενο ΕΠΠΕΡΑΑ.
Οπως καταγράφεται στο Μνημόνιο, η ΕΥΑΘ εκδηλώνει πια έγγραφα την πρόθεσή της να διευρυνθεί η περιοχή δραστηριότητάς της στις περιοχές του πρώην δήμου Χορτιάτη και να ενταχθούν στην περιοχή δραστηριότητας της τα τμήματα που σήμερα βρίσκονται εκτός. Ταυτόχρονα εγγυάται την επάρκεια υδροδότησης για το μεταβατικό στάδιο, κάτι που απομακρύνει οριστικά το φάσμα της λειψυδρίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρώην δήμοι Πυλαίας και Πανοράματος είναι πλήρως ενταγμένοι στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης της ΕΥΑΘ. Όσον αφορά στον πρώην δήμο Χορτιάτη, το δημοτικό διαμέρισμα Χορτιάτη είναι εκτός της περιοχής δραστηριότητας της ΕΥΑΘ ΑΕ τόσο ως προς την ύδρευση όσο και την αποχέτευση, ενώ τα δημοτικά διαμερίσματα Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου και Εξοχής είναι εντεταγμένα μόνο στην περιοχή αποχετευτικής δραστηριότητας της ΕΥΑΘ Α.Ε..
Η ΕΥΑΘ Α.Ε. από την πλευρό της παρέχει υπηρεσίες αποχέτευσης μόνο στο δημοτικό διαμέρισμα Φιλύρου, ενώ τα δίκτυα των δυο άλλων δημοτικών διαμερισμάτων λειτουργούν με ευθύνη της τοπικής ΔΕΥΑ.

«Σήμερα γράφεται ιστορία. Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τις περιοχές του πρώην δήμου Χορτιάτη, καθώς με την υπογραφή του Μνημονίου «το φάντασμα» της λειψυδρίας, που ταλαιπώρησε για χρόνια την περιοχή, απομακρύνεται οριστικά.   Προχωρούμε στην υλοποίηση μιας διεκδίκησης της περιοχής που μετρά πάνω από 30 χρόνια, ένα πάγιο και ομόφωνο αίτημα και διεκδίκηση των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης του πρώην δήμου Χορτιάτη. Σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρο Καράογλου για την καταλυτική του συνεισφορά στο εγχείρημα, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ ΑΕ Νίκο Παπαδάκη για την αμέριστη υποστήριξή του, το πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων Μίλτο Τασούλη, τη ΔΕΥΑΧ στα πρόσωπα του Νίκου Χατζηαντωνίου και Σαράντου Δαφέρμου και τον διευθυντή δικτύων της ΕΥΑΘ Μιχάλη Βαδράτσικα για τη συμπαράσταση, την καλή συνεννόηση και τη διάθεση να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία. Επίσης προσωπικά τον πρώην δήμαρχο Χορτιάτη  Μιχάλη Γεράνη, ο οποίος με τις ενέργειές του ξεκίνησε τις προϋποθέσεις για τη σημερινή συμφωνία», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη. Και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Με αυτή τη συμφωνία καταφέραμε να παντρέψουμε την προνοητικότητα ενός Βλάχου, όπως ο  Μιχάλης Γεράνης, την αποτελεσματικότητα ενός Κρητικού, όπως ο Νίκος Παπαδάκης και το δικό μας Ποντιακό πείσμα. Σήμερα πετύχαμε την αντιστροφή του παλιού μοντέλου. Για αιώνες ολόκληρους ο Χορτιάτης υδροτροφοδοτούσε τη Θεσσαλονίκη με τις πηγές του (βλ.πηγές Χαριλάου). Σήμερα η Θεσσαλονίκη θα προσφέρει το δικό της αντίδωρο για τον Χορτιάτη», σημείωσε ο δήμαρχος.

Από τη μεριά  του ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι με τη  συμφωνία ξεκινά μια συνεργασία με την οποία θα επιτευχθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τις υποδομές της περιοχής, αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη. «Σήμερα», τόνισε ο κ. Καράογλου, «είναι η αρχή της επίλυσης ενός σημαντικού προβλήματος που έχει ουσιαστική σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Χορτιάτη, στέλνοντας παράλληλα ένα ευρύτερο μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Σε πολύ λίγο καιρό οι κάτοικοι του Χορτιάτη θα δουν ότι κάτι αλλάζει. Το δικαιούνται και το έχουν ανάγκη». Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι η ΕΥΑΘ «θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, μέσα από την έτσι και αλλιώς άριστη συνεργασία που έχουμε με το δήμο, για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο μέχρι τέλους»,  ο κ. Τασούλης  επισήμανε ότι η ΕΥΑΘ Παγίων θα στηρίξει και θα είναι κοντά σε οποιαδήποτε προσπάθεια  που στοχεύει στη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών, ενώ ο κ. Γεράνης σημείωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος αλλά και δικαιωμένος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Μετά το τέλος της  συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη δώρισε στους κ.κ. Καράογλου, Παπαδάκη και Τασούλη αναμνηστικό Σύμβολο του Δήμου σε ανάμνηση της σημερινής ιστορικής ημέρας και της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας.


    

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςSmart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
         
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
             
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς