Δήμος σε Δράση
Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου
19/12/2012
Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου
Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με σκοπό τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες ξεκίνησε την εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης (ΚΠΑ) με στόχο την εισαγωγή συστημάτων ποιότητας στη λειτουργία του.

Το ΚΠΑ που αποτελεί εγκεκριμένο εργαλείο Διοίκησης Ολικής Ποιότητας για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αποτελεί πλέον  αναπόσπαστο μέρος της διοικητικής λειτουργίας του δήμου, προβλέποντας μια σειρά κριτηρίων αξιολόγησης για όλες του τις υπηρεσίες στο πρότυπο 3.000 περίπου ευρωπαϊκών φορέων και οργανισμών.     
  
Με το νέο αυτό εργαλείο θα υπάρχει μια πραγματική συνεχής αυτοαξιολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών με τη συμμετοχή μάλιστα των δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελούν και τον κύριο παράγοντα των διαδικασιών βελτίωσης των υπηρεσιών του και άρα το σημείο εκίννησης κάθε νέας προσπάθειας για έναν καλύτερο και αποτελεσματικότερο δήμο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε: «Ο δήμος μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Δημιουργεί το πλαίσιο για να μάθει περισσότερα για τον εαυτό του, αυτοαξιολογείται και βελτιώνεται διαρκώς. Αυτό οφείλει να κάνει μια θεσμική οντότητα που πιστεύει στη προστιθέμενη αξία της διαδικασίας αξιολόγησης και σέβεται τους πολίτες. Εμείς προχωρούμε το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης σε όλους τους τομείς διοικητικής λειτουργίας, εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους μας και αποκτούμε πρόσβαση σε μια πολύτιμη γνώση που θα μας βοηθά να κάνουμε κάθε μέρα κάτι καλύτερο για αυτό τον τόπο.»

Το κοινό πλαίσιο της αξιολόγησης, που θα διατρέξει οριζόντια και κάθετα όλες τις διευθύνσεις και τα αυτοτελή τμήματα του δήμου, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος ιανουαρίου 2013, ενώ έχουν ήδη γίνει οι πρώτες εκπαιδεύσεις της Ομάδας Αξιολόγησης στην έδρα του δήμου, σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς