Λεύκωμα του Δήμου
 
Επικοινωνία με τον πολίτη
 

Το περιοδικό του Δήμου μας!
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Διακρατικά Προγράμματα
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Wi-Fi Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού

Γενικοί Χάρτες Δήμου
νέο Γ.Π.Σ. ΔΚ Πυλαίας

Λαογραφικό Μουσείο Πανοράματος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος
Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη
Cine Πανόραμα, Cine Πυλαία
Δημοτικό Ωδείο
Αθλητισμός
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής
Εθελοντικές Ομάδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κέντρο Κοινότητας
Κοινωνική Προστασία
Απασχόληση
Η Παιδεία στο Δήμο μας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Η Υγεία στο Δήμο μας
ΚΕΠ Υγείας
Παιδικοί Σταθμοί
Κέντρο Ανοιχτής Απασχόλησης Ηλικιωμένων
Βοήθεια στο Σπίτι
e-Βοήθεια στο Σπίτι


Πολιτική Προστασία
Προστασία Αδέσποτων
Ανακύκλωση

ΚΕΠ του Δήμου μας

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Το Σύμφωνο των Δημάρχων

Διαύγεια

Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών

Πύλη Διαμεσολάβησης


Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Πολιτική Προστασία

Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος


Το Σωματείο «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ» είναι Εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με Αριθμό Μητρώου (Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης) 8839/18-1-2010 και Αριθμό Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων Γ.Γ.Π.Π. 22/2010. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 με την παρακολούθηση του προγράμματος «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» και η έδρα της βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
 
Η Ομάδα δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως σεισμών, πυρκαγιών, έντονων καιρικών φαινομένων, μαζικών καταστροφών ή ατυχημάτων.

Σκοπός του Σωματείου, όπως αναφέρεται στις καταστατικές αρχές του, "είναι γενικώς η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης στα πλαίσια του εθελοντισμού, ο οποίος αποτελεί μια μορφή συμμετοχής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς από συνειδητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι έχουν διάθεση να προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας προς τους συνανθρώπους τους χωρίς αμοιβή και ανταλλάγματα, χωρίς διακρίσεις και στιγματισμό και πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δημιουργεί δε τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης και διαχείρισης κάποιων καίριων κοινωνικών προβλημάτων και κρίσεων, χωρίς να υποκαθιστά το κράτος, και αποτελεί μια διαρκή διαδικασία, που ενισχύει αισθήματα αλληλέγγυα. Προωθεί την επικοινωνία και τη συνεργασία και αναπτύσσει δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης και δράσεις πρόληψης".


ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ
 • Δασοπροστασία - Πυροφύλαξη
Η Ομάδα πραγματοποιεί δράσεις Δασοπροστασίας και Πυροφύλαξης στον ορεινό χώρο του Σέιχ Σου με ευθύνη της τον Τομέα 7 ( Ζ.Ε.Π. Κισσός, Πλατανάκια ) και το Πυροφυλάκειο 3. Αναλαμβάνει μέτρα επιτήρησης του δασικού χώρου σε τακτική βάση σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν περιπολίες περιφρούρησης, καθώς και κλιμάκια επόπτευσης σε συγκεκριμένα σημεία ( Ξενοδοχείο Νεφέλη, Πυροφυλάκειο ). Για το σκοπό αυτό εκπαιδεύει συνεχώς τα μέλη της σε τεχνικές Πυρόσβεσης και Δασοπροστασίας. Παράλληλα υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αποτροπή έναρξης δασικών πυρκαγιών από αμέλεια, με σεμινάρια ενημέρωσης και συνεχή παρουσία σε χώρους αναψυχής για περιφρούρηση και διανομή ενημερωτικών εντύπων. Η προστασία του περιβάλλοντος και η ενίσχυση της βιοποικιλότητας με πρωτοβουλίες αναδασώσεων και καθαρισμών ευαίσθητων οικοσυστημάτων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και η συμμετοχή σε αντίστοιχες διοργανώσεις άλλων φορέων, αποτελεί επίσης πρώτιστο μέλημα.
Μια ακόμη πρωτοβουλία της Ομάδας στοχεύει στη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με το Βουνό και το Δάσος. Διενεργούνται σεμινάρια προσανατολισμού, χρήσης πυξίδας και χάρτη, και οργανώνονται εξορμήσεις. Στο πρόγραμμα των περιηγήσεων, Σχολεία, Σύλλογοι και απλοί πολίτες μπορούν να ξεναγηθούν με ασφάλεια σε μονοπάτια και σημεία πολιτιστικού και αισθητικού ενδιαφέροντος, και να απολαύσουν τη φύση σε συνδυασμό με κατασκήνωση, ενημέρωση, πεζοπορία, πρακτική άσκηση σε Πρώτες Βοήθειες, φωτογράφιση και αναψυχή.

 • Ενημέρωση Κοινού
Η Ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβατικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κοινού, καθώς και εκπαίδευσης σε τεχνικές αυτοπροστασίας από φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους. Εφαρμόζει σε τακτική βάση προγράμματα ειδικών δράσεων προς τον ευρύτερο πληθυσμό του Δήμου μας, με ομάδες-στόχους, όπως Μαθητές, Εκπαιδευτικούς, Γονείς και πολίτες γενικότερα, με σκοπό να ενημερώσει, ευαισθητοποιήσει και εκπαιδεύσει σχετικά με τους κινδύνους, αλλά και με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από φυσικές καταστροφές ( σεισμούς, πυρκαγιές κ.λπ. ). Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται προβολές εκπαιδευτικού υλικού για προστασία από τους σεισμούς, εγκεκριμένου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στους χώρους των σχολείων του Δήμου μας, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σε συνδυασμό με ασκήσεις ετοιμότητας και ασφαλούς αποχώρησης.
 
 • Πρώτες Βοήθειες - Ψυχολογικές πρώτες βοήθειες
Η Ομάδα παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, με σκοπό να επικαιροποιεί τις γνώσεις της. Μέλη της έχουν εκπαιδευτεί επί μακρόν στα αντίστοιχα αντικείμενα και έχουν πιστοποιηθεί στις βασικές και προχωρημένες τεχνικές μεθόδους Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και Ανταπόκρισης στο Τραύμα. Στο δυναμικό της Ομάδας υπάρχουν μέλη με σπουδές νοσηλευτικής, ικανοί να προσφέρουν ιατρική προνοσοκομειακή φροντίδα, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών, καθώς και ψυχολόγοι και εθελοντές εκπαιδευμένοι στην παροχή Ψυχολογικών Πρώτων Βοηθειών, για ψυχοκοινωνική υποστήριξη πληθυσμού σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Η ομάδα των Πρώτων Βοηθειών προσφέρει σε όλη τη διάρκεια του έτους υγειονομική υποστήριξη σε πλήθος διοργανώσεων άλλων Φορέων ( αθλητικών αγώνων, συνεδρίων κ.λπ.). Πραγματοποιεί επίσης συνεχώς προγράμματα παρουσίασης Πρώτων Βοηθειών, με σκοπό να μεταφέρει τις γνώσεις αυτές στο ευρύ κοινό ( μαθητές και ενηλίκους ), με σύγχρονη επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήση εξωτερικού απινιδωτή από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.
 
 • Ραδιοεπικοινωνίες
Διενεργούνται τακτικά ειδικά σεμινάρια ραδιοεπικοινωνιών, με στόχο τη διασφάλιση των επικοινωνιών και την παροχή πληροφοριών και κατά τη διάρκεια της Δασοπροστασίας, αλλά και σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, διαδικασία κρίσιμη και εξαιρετικά σημαντική κατά τη διάρκεια ενδεχομένων κρίσεων. Η Ομάδα διαθέτει πυρήνα μελών με πιστοποιημένες ικανότητες από την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Β. Ελλάδος.
 
 • Πρόγραμμα Διασωστών - Εκπαίδευσης Βουνού
Η συχνότητα εμφάνισης και η ένταση ακραίων καιρικών φαινομένων, περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, ατυχημάτων και κρίσεων γενικότερα, καθιστούν επιβεβλημένη την ανάπτυξη και καλλιέργεια ειδικών δεξιοτήτων στα μέλη των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας. Η Ομάδα ανταποκρινόμενη σ’ αυτήν την ανάγκη υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης σε συνεργασία με επίσημους Φορείς και πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Παράλληλα, επειδή η Ομάδα δραστηριοποιείται πρωτίστως στο περιαστικό δάσος, διενεργούνται σεμινάρια προσανατολισμού, χρήσης πυξίδας και εξορμήσεις γνωριμίας με το Βουνό και το Δάσος, που απευθύνονται και στο ευρύ κοινό.
 
 • Προώθηση του Εθελοντισμού
Στα πλαίσια της συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των κοινωνικών Φορέων, αναπτύσσει δίκτυο συνεργασιών με Φορείς και Οργανώσεις στους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, με στόχο την προώθηση του θεσμού του Εθελοντισμού ως μέσου κοινωνικής συμμετοχής και ανάληψης πρωτοβουλιών των πολιτών. Συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων με διανομή ενημερωτικού υλικού, υγειονομική υποστήριξη, γραμματειακή κάλυψη και ραδιοεπικοινωνίες.

Με σύνθημα ‘‘Ενημερωθείτε έγκαιρα, Προστατευτείτε αποτελεσματικά’’, η Ομάδα υλοποιεί κάθε έτος Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στα πλαίσια της ενημέρωσης του πολίτη σε θέματα αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Το πρόγραμμα απευθύνεται στα μέλη αλλά και στο ευρύ κοινό με ελεύθερη συμμετοχή και αφορά στα ακόλουθα πεδία:
 • Έκτακτες Ανάγκες (Σεισμοί, Πυρκαγιές, Έντονα καιρικά φαινόμενα, Ατυχήματα )
 • Πρώτες Βοήθειες
 • Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες
 • Διαχείριση κρίσεων
 • Εκπαίδευση Βουνού - Διασωστικές Πρακτικές
 • Δασοπροστασία - Δασοπυρόσβεση
 • Ραδιοεπικοινωνίες

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Αγίου Γεωργίου 1, Τ.Κ. 552 36, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη
Τηλ/ φαξ: 2310344300, Κιν.: 6945858539
e-mail: volcivpro@yahoo.gr
www.facebook.com/ethelontes
http://www.pilea-hortiatis.gr/web/guest/vols/politikiprostasiapan

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πρόεδρος:                                  Μητάκος Νικόλαος
Αντιπρόεδρος:                            Κοκκίνου Μαρία
Γενικός Γραμματέας:                 Πατσιούρα Δέσποινα
Ταμίας:                                         Βλαχοπούλου Χριστίνα
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων:    Σαουρίδου Σοφία
Έφορος Εκπαίδευσης:             Μπόστα Διαλεχτή
Έφορος Υλικού:                         Νικολαΐδης Θεόκλητος
 
Αναπληρωματικά μέλη: Τουνσόι Σιμόνα, Παπαχρήστου Μαρία
 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Πρόεδρος: Κοκκίνου Μαρία
Αντιπρόεδρος: Σαουρίδου Σοφία
Γραμματέας: Μαχαίρα Βασιλική
Ταμίας: Βλαχοπούλου Χριστίνα
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Μητάκος Νικόλαος
Έφορος Εκπαίδευσης: Μπόστα Διαλεχτή
Έφορος υλικού: Νικολαϊδης Θεόκλητος
Αναπληρωματικά μέλη : Γιαννίτση Αικατερίνη, Παρτεμιάν Χατσίκ Αλεξάν.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας, παρακαλώ δείτε τα παρακάτω επισυναπτόμενα αρχεία:

 

 

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
 

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
T33

Smart City
 
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Hλεκτρoνικές Yπηρεσίες
 
Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής και Διεκπεραίωσης Αιτήσεων (Η.Σ.Υ.Δ.Α.)
 
Act in the City

e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου

15195 Γραμμή του Πολίτη

Τηλέφωνα & Emails Υπηρεσιών

Αναζήτηση Προσωπικού

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Καλωσόρισμα του Δημότη
 
Δημοτικοί Συνεδριακοί Χώροι
 
 

Συμβαίνει τώρα...Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς
Εκδηλώσεις
Δ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
     
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
             
 
 
 
Έγγραψαν... για το δήμο μας
Πες μια ιδέα
e-Newsletter
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας για να γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης.
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT

Ανακύκλωση Δήμων Ανατολικής Θεσ/νίκης

Πρόγραμμα BabyArtist

Γραμμή Επικοινωνίας της Γυναίκας

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση)

Αλκοόλ μετά τα 18

Αλκοόλ μετά τα 18

takeaphroditehome

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης

Your Europe
 
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Youthorama
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας www.syzefxis.gov.gr
ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS
Πράσινο Ταμείο eduACT
Πράσινο Ταμείο eduACT

Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς